Головна » 2019 » Грудень » 19 » Газета "Голос Самбірщини" зазнала чергового нападу бандитів
16:57
Газета "Голос Самбірщини" зазнала чергового нападу бандитів
123456

Наш коментар: колектив редакції газети "Голос Самбірщини" один з перших в регіоні став на шлях роздержавлення друкованих засобів масової інформації, згідно відповідного закону. Але на цьому шляху журналістам видання вставляли палки в колеса.

Як на наш погляд "НП"- це намагання в бандитський спосіб вирішувати корупційні питання.


Також із приміщення винесли сейф із документацією

У Львівській області невідомі підпалили приміщення редакції районної газети "Голос Самбірщини". Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Згідно з повідомленням, інформацію про пожежу до НСЖУ надала головний редактор газети "Голос Самбірщини" Марія Пукій. Вона також розповіла, що бухгалтер, яка прийшла на роботу, побачила вибиті двері в редакції та задимлені приміщення.

Як зазначається, внаслідок інциденту вигоріли всі кабінети, особливо ті, де розміщені редакційні комп'ютери. Саме тому завтра читачі не можуть отримати передплачену пресу.

Також із приміщення винесли сейф, де зберігалися статутні документи редакції. Згодом сейф вдалося знайти неподалік у кущах, зловмисники не змогли його зламати.

"Редакція газети знаходиться на другому поверсі цілісного комплексу разом із друкарнею. Рік тому районна газета роздержавилася, за рішенням районної ради редакція має право перебувати у своєму приміщенні, будучи і у приватному статусі (це норма профільного закону). АЛЕ. Друкарня пішла на приватизацію. Сесія райради наклала обмеження, що приватизація не має торкатися нежитлових приміщень, у яких знаходиться редакція. Та коли редактор намагалася укласти новий договір на користування приміщеннями, виявилося, що увесь комплекс - включно з редакційними приміщеннями - приватизовано", - зазначив Томіленко.

Нагадаємо, напередодні секретар Національної спілки журналістів України Валерій Макеєв під час круглого столу у Страсбурзі заявив: попри те, що агресію проти журналістів в Україні прирівняли до нападів на правоохоронців, на практиці до суду доходять лише поодинокі справи, а покарань за напади практично немає. У підсумку нападники сплачують лише штрафи у розмірі 15-20 євро.

Переглядів: 311 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: