Головна » 2019 » Грудень » 25 » Як Іван Іванович конкурує з бабинцями
10:56
Як Іван Іванович конкурує з бабинцями
123456
Колись старші люди любили посилатись на приповідку: навчить біда попиту, як не буде чого хопитись. Ринкові умови заставляють, що називається крутитись. Одні їдуть на заробітки за "бугор", інші до столиці, де краще оцінюють людську працю.Чимало й таких, що вирішили своїми руками зробити достаток для сім"ї тут у рідних стінах.

Наш герой  Іван Іванович перепробував "легкого" хліба і в Штатах і Європу об"їздив вздовж і впоперек.Та всюди добре, а дома найкраще, а головне працює не на пана, а сам на себе. Має від цього моральне задоволення,  гроші як кажуть -набута річ.

Довго микитував з чого почати.Хотів зводити добротну теплицю, підвести опалення тощо. А це чималі затрати. Вирішив вдатись до найпростішого- використати гаражне приміщення. Кошти мінімальні в порівнянні з окремою будовою. У такий же спосіб думає освоїти також і інші підсобні кімнати що під боком.

Радіє душа, коли глянути на його зелене господарство.Візуально все ніби-то просто, а насправді кожну цибулину треба було пропустити через свої руки, вчасно зволожити рослинки, забезпечити круглодобове електроосвітлення. 

Здогадуємось яка марудна праця ,перш ніж зібрати врожай, адже технікою в таких умовах не розженешся.  Треба також завчасно
 подбати про збут товару...

Під час розмови запропонували дрібному підприємцю, що стає на ноги,  безкоштовну рекламу.

-О ні,  виголосив з піднятими руками. Чому?:- здивувались
-Завтра податківці прийдуть...

Може й має рацію наш "бабинський" конкурент ,адже на генетичному рівні в декого  закладена галицька заздрість, нещирість, якщо хочете чекістська пильність, тобто продажність, яка межує із злочином.

По великому рахунку ця ментальна риса завдає більше шкоди ніж путінська агресія.Викорінити її може лишень шлях на який став бабинський конкурент Іван Іванович.

P.S. В селі Бабино на Самбірщині, більшість дрібних господарств займаються вирощенням огородніх культур, зокрема цибулі, огірків, петрушки, різноманітної розсади тощо. Звідси і назва- бабинці, які конкурують між собою.

P.S.P.S. Ім"я та по-батькові нашого кмітливого господаря змінено.

Антон Рогач
 

Переглядів: 454 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0