Головна » 2020 » Вересень » 3 » Будівельні горизонти Самбірської «ГРОД» на найближчі п”ять років
10:01
Будівельні горизонти Самбірської «ГРОД» на найближчі п”ять років
123456
Степан Миронович Мандюк успішно і плідно працює в будівництві уже більше 45 років, з них понад 30  очолює ТзОВ «Самбірська ГРОД», а починав майстром  будівельників після закінчення технікуму. Кількість новоселів, багато з яких стали новими жителями  Самбора, може порівнятись з населенням цілого невеликого містечка чи населенням невеликого районного центру, а це  кілька тисяч сімей. В доробку  зодчих, крім житла також школи, дитячі садки, культурні заклади не тільки на Самбірщині, а і в суміжних районах.

Про перспективи розвитку галузі в регіоні на найближчі п'ять років ми  порозмовляли з Степаном Мироновичем.

Для початку трохи будівельного екскурсу. А це мікрорайон на вул.Білозіра  з усіма комунальними службами та інфраструктурою, який після зведення і заселення, ваше підприємство одними з перших в регіоні взяли під свою опіку обслуговування  відомчим домоуправлінням. До цього таку практику застосували в масиві на вул.Коперника.
 Це ж саме можна сказати про житловий комплекс на вулиці Шевченка від її початку та забудовою навпроти  колишньої райсільгосптехніки. Чи виправдало це себе, чи сподобалась така послуга новим господарям?

- Так, звичайно, імпонувала. Адже набагато легше і професійніше обслуговувати будівлі, які ми самі збудували. Тут не можна "відмазатись" що ніби-то попередні будівельники щось не доробили, і тому воно не працює, як розповідають в інших комунальних обслуговуючих закладах. Ми самі за все відповідаємо і чутливо реагуємо на запити мешканців.

Мимоволі хочеться продовжити розмову  про будівельний старт в  мікрорайоні на території колишньої райсільгосптехніки. Що нового з цього приводу скажете?

- Частково у місцевих засобах масової інформації  вже писалося про цей майбутній житловий комплекс. Паралельно плануємо, де передбачити місця для автостоянок,  під автогаражі тощо.

То
в чому особливість цього автономного проекту?

-Він складатиметься з  11-ти ажурних, оригінальних будиночків, зовнішній вигляд яких матиме свою особливість, таке собі містечко в місті. Десь так само як будують у наших великих мегаполісах - цілий комплекс будинків з своїм, художньо оформленим стилем, сервісом. Подекуди помешкання будуть двох рівнів,  з підвищеним рівнем комфорту. До послуг жителів ігрові майданчики, тенісні корти, спортивна арена, ресторан тощо.

Все це поруч з Молодіжним озером, якому також намірені надати образно кажучи друге дихання. А це, як ми знаємо дуже болюче для Самбора питання, - не одна влада обіцяла відновити озеро, а поки-що воно залишається захаращеною територією - улоговиною без води. Самбірчани дуже добре пам'ятають яким прекрасним місцем відпочинку був цей мальовничий  куточок для Самбора, без перебільшень можемо сказати - що всі самбірчани мріють побачити відновлене озеро і місця для відпочинку, як розважальний  оздоровчий центр.

Поділіться подальшими вашими планами, про які ще необізнані самбірчани та майбутні новосели з інших куточків України?

- На території нинішньої виробничої бази підприємства, що на вул.Козацькій також з'являться кілька багатоповерхових житлових будівель з всією інфраструктурою. Ця  місцевість особливо приваблює, адже до центра міста 5 хвилин пішої ходи. Як кажуть все під боком: магазини, школа, дитячі садки, медичні центри. Іншими словами- вся логістика. 

Чим ще можете заінтригувати  майбутніх новоселів?

- Відомо, що децентралізація в державі торкнеться  і нашого міста . В самбірську об'єднану територіальну громаду також після місцевих виборів 25 жовтня ц.р. входитиме і стрілковицька сільська рада. Користуючись цим на стику наших двох населених пунктів Самбора і Стрілкович плануємо звести  ціле містечко з тридцяти котеджів. Його престиж і комфорт полягатиме в тому, що для новоселів, з їхніх вікон відкриватиметься красивий вигляд- панорама на гори Карпати, щоб чепурненькі будиночки відповідали бойківському колориту, щоб вписались в природній ландшафт. З цією метою попередньо намагаємось встановити ділові контакт з провідними проектними інститутами Львова, аби втілили наш задум. 

За цими скупими рядками нелегкі трудові будні колективу, який налічує біля 100 осіб. Серед них  висококласні спеціалісти, кожен з яких володіє кількома суміжними професіями. В підпорядкуванні підприємства потужна матеріально- технічна база. Та головне люди, які дорожать  авторитетом  будівельника, не дивлячись на складні ринкові умови. Долати їх допомагає організаторський хист, талант від Бога, яким володіє їх наставник і опікун - Степан Миронович Мандюк.

Отакі будівельні горизонти ТзОВ «Самбірська ГРОД» міста над Дністром.


Антон Рогач, член Національної спілки журналістів України

Внутрішній інтер"єр  будівельного комплексу, що зведений  на початку вул.Шевченкаі і Валової



 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------




02.09.2020 19:45, Антон Рогач <rogachant@gmail.com>

Переглядів: 527 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0