Головна » 2020 » Вересень » 16 » ВІДГОМІН "БОЙКІВСЬКОГО ТОРОНТО" СЕРЕД УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ КАНАДи.
01:35
ВІДГОМІН "БОЙКІВСЬКОГО ТОРОНТО" СЕРЕД УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ КАНАДи.
123456

Насамперед хотів би добре слово сказати про керівника  будівельної компанії "Самбірська ГРОД" Степана Мироновича Мандюка, з яким особисто познайомився під час купівлі помешкання.Він чуйна і уважна людина, вміє вислухати співрозмовника , при потребі порадить.В бесіді завжди спокійний, виважений. Таких осіб бракує в органах місцевого самоврядування,а їх авторитет,знання, досвід позитивно позначиться на престижі всієї міської громади.

Більше десяти років проживаю в Канаді, поблизу мегаполісу Торонто. Але не забуваю про свою Батьківщину Україну,зокрема,  село Чукву . де народився. В місті Самборі придбав двокімнатну квартиру в будівельний компанії «Самбірська ГРОД» по вул. Шевченка. Квартирою задоволений. Може і не рівень Канади, але доволі високо по якості. Задоволений також тим, що нас, мешканців будинку, обслуговує відомче домоуправління.В будівлі безперебійно справно працює ліфт,якщо виникають неполадки їх оперативно усувають, вчасно проводиться прибирання під'їзду та прилеглої території, є де припаркувати  автомашину. Як і годиться з метою ефективного використання коридорної  електроенергії встановлені відповідні автоматичні датчики, що дало змогу ощадно використовувати електроенергію. Не мені оповідати про часи, коли майже круглодобово крутили електролічильники в так би мовити казьонних будинках. Що, до речі, спостерігається і зараз.

Уже при вході в під'їзд є інформація з номерами квартир, тут  же номера телефонів по яких можна звернутись  у випадку надзвичайних ситуацій, спеціалістів ЖЕКу. Одним словом, сервіс ,можна сказати, європейського рівня, Шкода, що,діючі самбірські  комунальні домоволодіння не намагаються досягти цього рівня.

На території встановлено заправку для електромобілів, це дуже зручно   власникам.. Хоч  подвіря невеличке,але воно затишне,дбайливо доглянуте, екзотику вносять  рабатки, які з наступанням тепла милують око господарів квартир та  гостей.

Така ж госпродарська рука спостерігається і в мікрорайоні вул.Ігоря Білозіра, де комплексну забудову здійснювали також зодчі компанії під керівництвом пана  Мандюка, куди часто навідуюсь до свого шкільного колеги.

Та нині не про те  мова. Кілька років тому було гучно розрекламовано масштаби житлового будівництва на частині території колишньої райсільгосптехніки (інтернет=сайт"Самбір-майдан"), в газеті "Голос Самбірщини". Згодом цей майбутній мікрорайон,  нарекли  «Бойківським Торонто». Не скриваю, що я підказав цю назву.Тому користуючись всесвітньою павутиною, чимало українців, яких доля звела з країною Кленового листа, зацікавив цей самбірський  оригінальний задум.. Я став його своєрідним живим пропагандистом серед діаспори.При спілкуванні знайшов  також багато однодумців серед заробітчани в Італії, Португалії та ряду європейських країн.

Зваблювало те,що в  перспективній забудові  передбачено не тільки комфортні квартири, гаражі для авто, а і вся соціальна інфраструктура, включаючи спортивно-оздоровчий комплекс. зручне комунікаційне сполучення, адже до Карпат рукою подати, а там і Закарпаття з міжнародними пунктами пропуску, вже не говорю про ПП Шегиня, Смільниця , які під носом, 

Хочу акцентувати:, що мова йде, куди і як далі розвиватись місту над Дністром.  Не секрет, що в останні роки Самбір стає не перспективним провінційним містечком, як модно нині говорити, купи  продай , а кількість торгових місць переважатиме кількість населення міста , що не може не викликати тривогу. 

Тому, як повітря потрібно, щоб одночасно йшло інтенсивне житлове будівництво , щоб відкривались робочі місця для самбірчан, поповнювалась міська казна тощо. Одним словом , щоб перевтілювалось обличчя нашого міста не тільки, як гендлярського, але і перспективного для молоді і інтелектуального центру  Прикарпаття.


Як вирішуються   питання майбутнього мені не байдуже, бо тут проживає моя сім"я, тут виростають моїх двоє діточок ,про яких треба гуртом дбати не з точки зору споживацького характеру, а загальних інтересів. Щоб кожен куточок столиці Прикарпаття приваблював своєю енергетикою. Добрий приклад в цьому подають будівельники "Самбірської ГРОД". 

Роман Палайда, Самбір-Торонто




Переглядів: 263 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0