Головна » 2012 » Червень » 5 » Про Чукчу, урядників, яким «вставляє мізки» баба Парашка.
10:25
Про Чукчу, урядників, яким «вставляє мізки» баба Парашка.
123456


Розповім тим, хто не чув про випадок, який стався з Чукчою . Йшов він  тротуаром і  зненацька  вдарився головою об телеграфний стовп. Не розгубився, на допомогу нікого не кликав, а приклав руку до травмованого місця, почухав потилицю, глибоко здихнувши ,вимовив сам до себе:

- Хорошо, что  мозгов  нету , а то би вилетели.

Чи  у наших урядників від сільради, районної та обласної влади все у порядку з головою вирішила перевірити баба Парашка, яка за діловою  кмітливістю  перевершила  покійну політичну Параску з Тернопільщини.

Почала із Ралівського сільського голови пана Бучка. Запропонувала зведення соціально-культурного обєкту в приміському селі  Задністря, де на той час звила сімейне кубелечко. Ідея виявилась приманливою, бо в цьому населеному пункті, щоб  знайти приміщення для виборчої дільниці доводиться  винаймати приватну кімнату. Вже не говоримо про місце для розваг молоді на зразок колишнього сільського клубу.

Сільський керманич  довго вагався, адже у місцевому бюджеті таких коштів не було і ніхто їх  не передбачав. Та візитерка не відступала. Згодом  все-таки   виготовили  технічну документацію. Знайшли підрядника в особі приватної будівельної організації «Геолог», яка  звела  фундамент. А далі роботи загальмувались ,бо одній сільраді не під силу було  фінансування.

Та Парашка  не звикла зупинятись  на півдорозі. Вхопилась за програму, в якій   чиновники обіцяли в кожному населеному пункті  фельдшерсько-акушерський пункт. Це знайшло схвалення і на районному рівні. Як пробивна особа почала відкривати двері, а точніше  «вставляти мізки» обласним столоначальникам, залучивши до проштовхування проекту медичні кола. На це також відреагували позитивно , не без комерційної перспективи. Думаю здогадаєтесь чому.

Невдовзі в обласному бюджеті передбачили відповідне фінансування. Замовником робіт виявилось   управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Підрядника довго шукати не довелось,адже майбутній заклад зводився не десь на відшибі, у чорта на кулічках в гірському закутку, де в цьому є нагальна потреба, де спеціалісти не затримуються через відсутність помешкання,а тут під носом,  поруч з містом  обласного підпорядкування. Місцевих урядників не могло не зваблювати наявність за кілька десятків метрів  такого будівельного матеріалу ,як гравій. Як кажуть,  прикриття залізобетонне: одну машину по призначенню, а сотню - де пани вкажуть…

 Трохи більше, як за рік було освоєно біля двох мільйонів гривень.   Гріх було б всю суму вважати відкатом, але…

В липні минулого року  називали ймовірну дату відкриття медустанови.  Парафіяни вже почали торг- суперечку, якій конфесії віддадуть перевагу при її освячені, розпустили поголос, що сам перший    керівник області навідається, аби перетинати стрічку ФАПу.  Затримки із призначенням керівника  закладу також  не було, адже  передбачено і житло в будівлі, як сільському пільговику. Здогадуєтесь, хто міг виграти престижний «кадровий тендер»?  Що правда , то правда, це питання обійшлось без "погодження" з бабою Парашкою.  Не виключено, що може від цього і проблеми виникли з фінальною частиною . 

 Час минув, а торжества все відкладають і відкладають.   Місцеві жителі на сполох не   б’ють, адже  до центральної районної лікарні, користуючись лавкою, 10-15 хвилин ходьби. На території Ралівської сільради діє дільнична лікарня, є фельдшерсько-акушерський пункт. Додамо: обидві установи нарікають через брак коштів.  Чи була потреба в цій медустанові з людьми ніхто не радився.

У свою чергу баба Парашка за митарства  , дістала винагороду у вигляді  дозволу на приватизацію чергової земельної ділянки під забудову розміром  0,25га., яку пустила в обіг, тобто продала. В приміській зоні ар земельки оцінюється приблизно  в штуку зелених.  Та не будемо рахувати чужі гроші. Краще запитаємо урядників сільських, районних і обласних щаблів, чому майже два мільйона бюджетних коштів, потрачених на будівництво ФАПу, вже   рік не використовуються для потреб сільських мешканців?

Це не може не дивувати , адже відомо, що районом керують  не останні особи ,що розуміються в бізнесі, які знають, що таке з власної кишені потратитись. А от з бюджету платників податку не малу  суму "освоїли"   і поки що без кінцевого результату.

 Яка різниця між  Чукчою, бабою Парашкою і урядниками різних чиновницьких структур? Відповіді чекаємо у ваших коментарях..

Наразі маємо те , що маємо: і Чукчу ,і бабу Парашку, яка знає, як,кому і коли «вставляти мізки».

P.S.Свідомо нарекли нашу героїню пролетарським іменем-  Парашка. Нібито до неї вже вишикувалась  черга політиків за консультацією, як перемогти на парламентських виборах, які не за горами. В тій царині також набила руку, як беззмінний, безлімітний, безстроковий член дільничної виборчої комісії. Покровителі - по всій  політичній вертикалі, яким  "вставляє....."

Антон Рогач, член НСЖ України,с. Задністря, Самбірський район. Ant_@krovatka.su


Переглядів: 887 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Хома   (07.06.2012 18:33) [Материал]
Якщо сільгромада збере по копійці і поставить такій Парашці памятник то буде діло. А що зробили ті що в райкомі, перепрошую, у районній раді? Шість депутатів від Ралівки, серед них пан Павлючик. Поможіть Бучкови з фінансуванням установи, придбання обладнання,ото буде справа, а не писанина. Будівля не пропаде-нич не станеться як її приватизують.

3 Ольга   (06.06.2012 17:53) [Материал]
Якби не вона святий Коба би героєм став і у Бучка другий пляц би вимагав. А так здихалися

2 Петя   (06.06.2012 17:49) [Материал]
Наша Марія Гр. церкву будує.Святих Отців у ліцах тримає а хто? За курчат вже не мовлю, що людям помогає

1 vcv   (06.06.2012 14:34) [Материал]
Баба Парашка сама не знала, що з фапу клюб не зробиш...

Ім`я *:
Email *:
Код *: