Головна » 2012 » Вересень » 15 » Гульбан на святому місці . розхлябаність, безвідповідальність чиновників
16:27
Гульбан на святому місці . розхлябаність, безвідповідальність чиновників
123456

Хто не відвідував цю святу місцину   в бойківському краї -  Лаврівський монастир. В останні роки він став  місцем паломництва туристів не тільки з України, а й приваблює своєю історичною енергетикою закордонних гостей. За легендами, що передаються з діда прадіда, тут в  склепах 800-літнього монастиря  захоронені останки Лева Даниловича, князя Галицько-Волинського . На його честь засновано місто Лева, теперішній Львів. Ця земля зберігає прах румунських королів і єрусалимських єпископів. Звідси йде відлік  духовної і культурної спадщини не тільки Галичини,а і всієї східної Європи.

Розкішна карпатська природа із стрімким потічками перетворила цей регіон у край відпочинку. Особливо заворожує в літню пору. Не випадково в рамках програми п'ятих ювілейних Бойківських фестин тут запланували проведення етнофестивалю «Карпатія».

Ось якого неймовірного листа з приводу цього заходу ми отримали електронною поштою від мешканки с.Лаврів,  самбірської студентки Марії М. (з етичних міркувань не називаємо її прізвище- адмін. сайту). Передаємо дослівно мовою оригіналу:

«Навчаюсь у  Самборі, уже біля місяця, як тінь за мною ходить ганьба , яку довелось пережити під час святкування «Карпатії» у нашому селі. Перед очима і досі стоїть пишна сцена з гаслом «Бойківська забава», яку влаштували на території монастиря.  На ній виступили кандидат у народні депутати по нашому окрузі Михайло Гичка, його довірена особа,  як виявилось, керівник виборчого штабу претендента, голова районної ради  Володимир Горбовий. Коли «здуло» з пєдесталу їх та  інших офіційних осіб, сценою заволоділи «митці» (не дивуйтесь , що поставила це слово у лапках)...


Оголошується  номер, так званої рок-групи : "Зліва-справа два гарбуза - посереду кукурудза"... Далі ще «смачніше» соло з вигуком: « ЙУХ» (на зад не читайте)... Від матюків вуха в'януть, глядачі  в реготі, бо більшість  на підпитку. Всі балдіють...»


Як виявилось, авторка листа в заключний недільний день ювілейних Фестин, була і на святі біля села Явора Турківського району. Не могла  натішитись організацією цього заходу на відміну від старосамбірського, де окрім глуму, паскудства нічого не почула.

 На останок ще такий штрих з листа Марії. Як пише вона майже кожну неділю відвідувала Храм у Лаврові. Перед цим сповідалась. Припускає, що, напевно, через такі передвиборні забави на святому місці, і відбулись кадрові зміни в монастирі. Не виключаємо, що саме вищенаведений факт став причиною, з якої вона  розчулилась,  відкрила нам  свою душу.

Отак, через чиновницьку розхлябаність, примітивну передвиборну агітацію, безвідповідальність жертвою стають проповідники слова Божого, травмуються молоді душі.

Від себе додамо, що пан Горбовий надмірно переймається наступними виборами до українського парламенту. Розповідають, що так "допрацювався",  що уже тричі поспіль не може зібрати сесію районної ради, майже половину райців задіяв до агітаційної виборчої компанії... Та не має зла, аби не вийшло на добро.

P.S. Світлини надіслала Ірина з с. Великосілля за що безмежно дякуємо.

 

 

Переглядів: 840 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 Петро з Великим   (05.09.2012 20:23) [Материал]
Вже знаю котра Маруся написала а котра іруся фото прислала. Їх запрошували до групового сек.. а вони пішли сповідатись. Не переживайцте буде другий настоятель. Висповідує на вс і сто...

5 Настуня   (05.09.2012 09:38) [Материал]
Краще напишіть чому у Самборі погані дорога, а пхаєте свого носа до сусіднього району. Напишіть чому через базар містом годі проїхати? Не мішайте горох з капустою.

4 Лось   (05.09.2012 09:11) [Материал]
Таке враження, що дехто зі сцеми у вишитих сорочках збирається йти з ціпом молотити зерно , або косити в поле.

3 Місько   (04.09.2012 12:37) [Материал]
В одну брамку грають старосамбірські писаки. За бюджетні кошти приватизували газету і співають Осану Гробовому. З якої рації?

2 Кирило   (04.09.2012 09:20) [Материал]
Гичка- горбовий - два чоботи пара, яке їхало таке здибало: рухи-мухи, ударні-бездарні.

1 Мирослав   (04.09.2012 00:37) [Материал]
п.Оксано! Як Ви посміли посягнути на авторитет старосамбірського прометея- урядника всіх часів і виборів?

Ім`я *:
Email *:
Код *: