Головна » 2012 » Лютий » 25 » Народний адвокат , чи "народний прокурор"?...
17:38
Народний адвокат , чи "народний прокурор"?...
123456

Оголошеннями про надання фахової безкоштовної  юридичної допомоги зарясніли сторінки місцевих часописів. Їх популярність очевидна, адже країна вступила в період свого розвитку, який одні називають ринковим капіталізмом,  інші-  диким. Проблем з якими щогодини-=щодня   ми стикаємось  більш ніж достатньо. Не будемо на них зупинятись . Щоб отримати кваліфіковане тлумачення правових актів , їх роз’яснення, як вийти  з тої чи іншої колізії, розібратись у складних життєвих ситуаціях, дати їм вичерпну  оцінку,потрібні знання юриспруденції. Не всі можуть скористатись послугами платних адвокатів через брак коштів . Цю прогалину вирішили заповнити  народні адвокати. Не секрет, що  оплачують їх роботу меценати. Серед них фонд Андрія Лопушанського (тел.приймальні в м.Самборі 6-08-95).

Уже кілька місяців поширюється рекламка про громадську приймальню  ГО «Західно-Українська ліга прав людини» , яку в Самборі очолює Дмитро Шикітка.  В ній  перелік  телефонів довіри, якими може скористатись кожен, хто потребує правового захисту. Серед  них звязок з  найвищими урядовими інстанціями ,аж до контактів з відповідними департаментами та спецзагонів.

В нашому матеріалі «Мафія безсмертна! Хто допоможе розв’язати клубок  приватизаційної афери цукрового заводу?» ( 25січня ц.р.)   розповіли,як на обочині правового захисту, а точніше обдуреними, залишились сотні самбірчан, колишніх працівників цього  підприємства. Тому не завадило б, як кажуть, шукати правди і у названих вище громадських правників. У свою чергу і народні адвокати мають  проявили  певну ініціативу. Про конкретні результати в цій справі охоче розповімо.  Наша електронна пошта (Oksanasam@pochtа.ru).

Не секрет, що за порадою, захистом, допомогою до юристів звертаються скривджені , потерпілі, як до останньої інстанції. Як на сповіді розповідають  вони про свої болі, жалі , біди, іноді розкривають таємниці  сокровенного. Було дивно, якщо б при такій відвертій розмові  натякали за  кого , мовляв,намірені голосувати на наступних виборах, яка політична сила найбільше викликає симпатію …. В такому разі   назви «народні» не відповідають поставленій меті... Одні  виконують  свою роботу  фахово і  щиро, інші , використовують, як прикриття, а точніше, як своєрідний «дах»… Боронь  Боже, не розцініть це, що хочемо кинути тінь на згаданих громадських правників ,та їх благодійних фондів. До виборів у парламент держави ще далеченько, не виключено,що «справжні»  народні «адвокати» і народні «прокурори» ще зголосяться. А наведений  приклад , лиш засторога, як не потрапити на гачок юристам поза законом.

Переглядів: 1557 | Додав: Oksana | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 1
1 stepan 1000   (17.02.2012 04:40) [Материал]
А судді де?!В райадміністрації,в обладміністрації чи в межигір'ї ?!А МАФІЯ де?!

Ім`я *:
Email *:
Код *: