Головна » 2012 » Квітень » 17 » На Ваш розсуд ставимо дві статті, опубліковані в самбірських інтернет газетах
09:08
На Ваш розсуд ставимо дві статті, опубліковані в самбірських інтернет газетах
123456

Перша опублікована: «http://rvk.sambirrda.gov.ua/»
Автор - Марія ПУКІЙ.
Назва – «Щоб мати Україну вільну – боролись за свободу супроти ярма.» ( 1)


Друга на «sambirmajdan.at.ua».
Назва - «Як Іван Білак "заворожив-загіпнотизував" опонентів у прямому телеефірі ЗІКу та гравійний кооператив КДБ.» (2)
Додала Оксана.

Спробуємо вибірково протиставити думки, висловленні у цих двох дописах та розібратися, де все таки правда. Що діється у нашому краї, у нашій державі.
«Воїни УПА проливали кров за Україну, тому навіть попри всі нинішні негаразди маємо радіти, що живемо у вільній державі. Маючи її, ніколи не було б голодоморів, Крут, Биківні… Тому велика дяка і шана усім, хто поліг за Україну», – прозвучало у виступі.» ( 1)
«Як би там не було, глядачі очікували відповіді на інший бік медалі «дива Білаків».(2)
«Складалось враження, що сценарій виношувався і був погоджений на головній самбірській фазенді не без участі  газетної дріботи. Дуже вже делікатними, обережними виявились запитання ведучого на зразок: чи не має елементів корупції в поєднанні роботи держслужбовця із бізнесом?»(2)
«Може б пан Білак дав відповідь  хто «кришував» беззаконня при виплаті компенсацій по вигаданих адресах».(2)
«Я не був ніколи причетний до вивезення гравію з річок», «Сам приїзджав і затримував машини», «Якщо мені дзвонять(мається на увазі про незаконний вивіз гравію) я викликаю міліцію».(2)
«Чи не має зловживань при розподілі грантів для підтримки сільськогосподарського виробництва у районі? Як вдається поєднувати роботу держслужбовця із роботою партійного функціонера? і т.д.»(2)

Так от, ми маємо радіти , що нами керують такі, як п. Білак, п. Дейниченко, п.Копеляк.  Чи вільна ця наша держава при такому керівництві та чи варто їх запрошувати на святкування таких подій?
«Микола Петрущак разом із секретарем Надією Богдан від Всеукраїнського братства ОУН-УПА нагородили орденами «Хрест звитяги» ініціаторів встановлення пам’ятника учасникам Великого Збору на території СТОК «Прикарпаття» у Сприні колишнього голову районної ради Ігоря Максиміва та заступника голови районної ради Віталія Кімака; грамотами за те, що прилучилися до упорядкування території, голову районної державної адміністрації Івана Білака, голову районної ради Геннадія Дейниченка, депутата обласної ради Ярослава Дубневича, Самбірського міського голову Тараса Копиляка…» (1)«Не будемо вигороджувати правозахисні органи, але те що на Самбірщині діє гравійно-піщаний кооператив КДБ- Копиляк(міський голова), Дейниченко(голова районної ради), Білак (голова райдержадміністрації) вже горобці «співають». Хто «соліст» в цьому тріо не важко здогадатись. Заради справедливості, з цієї обойми ми би викреслили Геннадія Дейниченка, який намагається чинити спротив "дуету". Але статус зобов’язує бути в команді, точніше приймати удар на себе, не володіючи, на відміну від «запевал», екскаваторами, потужними самоскидами тощо.»(2)

А вони себе все НАГОРОДЖУЮТЬ! Крадуть і нагороджують До болю знайоме це нагороджування. Навчилися від своїх попередників, своїх перших партійних капо.
«Вітальне слово виголосив Іван Білак, підкресливши, що подвиг вояків УПА додавав і додає наснаги до боротьби за незалежність не одному поколінню українців.» (1)«Скажемо відверто, в непросту ситуацію потрапили журналісти, телеоператори, обласні опоненти, котрі вирішили під критичним кутом розповісти про самбірський феномен: від пастуха- до доларового міліонера,від робітника - до голови райдержадміністрації, від симпатії СДПУ(о), нашоукраїнцям, бютівцям- до керівника районної партії регіонів.» (2)
«Не буде секрету, коли скажемо ,що нині родинні статки приватної фірми і фермерського господарства «Білаки» складаються із біля двадцяти об’’єктів нерухомості, понад тисячу гектарів землі, різноманітної техніки, 1300 поголів’я ВРХ. Центральний офіс-"Гостинний двір"" тощо.»(2)
«Чому ПП«Білаки» фінансово і економічно все твердіше стає на ноги, а район займає по цих та інших показниках передостанні щаблі в області ? Чи не має зловживань при розподілі грантів для підтримки сільськогосподарського виробництва у районі? Як вдається поєднувати роботу держслужбовця із роботою партійного функціонера? і т.д.»(2)
«Може б пан Білак дав відповідь  хто «кришував» беззаконня при виплаті компенсацій по вигаданих адресах, або свідоме чи ні переплутування номерів індивідуальних будинків так, аби наблизити їх до р.Дністер?  Чому залишились непокараними окремі сільські голови за марнотратство , халатність при використанні державних асигнувань не за призначенням?»(2)
«Від повені розмова перейшла до проблеми із самовільним вивезенням гравію з русла Дністра, Тут «чистим» немов сльоза також намагався бути Іван Білак.»(2)
«Я не був ніколи причетний до вивезення гравію з річок», «Сам приїзджав і затримував машини», «Якщо мені дзвонять(мається на увазі про незаконний вивіз гравію) я викликаю міліцію».(2)
 
Вітальне слово про подвиги! Краще треба було розказати про свої подвиги, про те, як бойню до банкрутства довів, у людей за безцінь худобу скупав. Скільки заплатив, щоб бути на передачі білим та пухнастим.
«Обласний депутат вручив Івану Білаку, Віталію Кімаку та Тарасу Копиляку бандеролі, в яких портрети провідника ОУН Степана Бандери та Головного командира УПА Романа Шухевича («Тараса Чупринки») і червоно-чорне знамено.»(1)«Свободівець Осип Магур часто-густо «підставляв»своє плече: «Ратується Білак політичним шляхом і тому йде в партію регіони, інакше система розчавить його». Хіба це не натяк до пристосування в життєвих обставинах в залежності звідки вітер дме?»(2)

Портрети українських героїв! Кому? Перекінчикам, зрадникам, бувшим комуністам! Треба мати хоча б совість, повязувати цих людей  з такими, як Бандера чи Шухевич. Вони  в 10 партіях побувають, лиш би вберегти свою шкуру.
Тим, як пройшло свято, були задоволені усі….
А хто всі, Білаки, Копеляки, Дейниченки? Та чи задоволений народ життям в своїй державі, чи сприймає лицемірство цих горе патріотів?

Випускаючий редактор «sambir.biz»
Переглядів: 868 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Пилип   (23.04.2012 21:14) [Материал]
Розум розумом, а їстти щось треба. На пятеро діточок Янукович дав копійку. А ті у районі і місті хваляться, що то їх заслуга. Може напудились що нарід візьме у руки вила?Церкву одну вже приватизували у Самборі. Дійде черга і до району. Ганьба.

2 Хрін   (21.04.2012 16:24) [Материал]
Вибори, це "хлєб і зрєліща" для народу, ще один тема для розмов і все, від них толку буде 0, беріться за розум – правильно, тільки "злодійський шмельц" ти виборами не проженеш, кров’ю змити цей позор треба з нашої землі

1 stepan 1000   (20.04.2012 04:40) [Материал]
Давно потрібно прогнати оцей злодійський шмельц з нашої землі!Для того і є вибори!Люди!Беріться за розум!

Ім`я *:
Email *:
Код *: