Головна » 2012 » Травень » 15 » На Львівщині діє злочинна група, яку контролюють голови РДА та керівники райвідділів міліції – Блавацький 2
22:58
На Львівщині діє злочинна група, яку контролюють голови РДА та керівники райвідділів міліції – Блавацький 2
123456


Голова комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради ЛОР, член фракції «Свобода» Михайло Блавацький вважає, що на території Львівської області діє злочинна група, яку контролюють і очолюють голови районних адміністрацій та начальників районних управлінь МВС.

Про це Михайло Блавацький заявив на сесії Львівської обласної ради 15 травня ц.р.

Депутат розповів, що у Самбірському, Дрогобицькому, Стрийському та Жидачівському районах без відповідних дозволів у величезних кількостях вивозять гравій та пісок.

«У мене є фотографії, на яких зафіксовані ці факти. Хотів їх вручити голові Львівської ОДА, але, на жаль, його тут немає. Тому передам їх першому заступнику Богданові Матоличу. Вживіть, будь ласка, заходів. Замовте гелікоптер, якщо ви не можете туди поїхати і побачити все, що там відбувається», - наголосив Михайло Блавацький.

Він додав, що у Самбірському районі за два дні затримали 4 машини та два трактора з гравієм без необхідних дозволів.

«Ми неодноразово зверталися до голови районної адміністрації, - від депутатів окремо, від сесії, однак віз і нині там. Сьогодні в день вивозять приблизно 120 камазів піщано-гравійної суміші. Вартість однієї машини становить тисячу гривень, отже мінімальний заробіток за день у них – 120 тис. грн. Якщо ми будемо продовжувати грабунок держави в таких масштабах, то нашим дітям в найближчий час загрожує повінь, а цілій області – катастрофа», - сказав Михайло Блавацький.

Депутат запропонував оголосити екологічну ситуацію у цих чотирьох районах катастрофічною.

Також він звернувся до голови Дрогобицької РДА Михайла Сендака з проханням ефективніше контролювати процес заготівлі піщано-гравійної суміші у Дрогобицькому районі.

«Михайле Дмитровичу, ви тут штани протираєте, а краще б поїхали і подивилися що робиться у вашому районі, - так від вас було б більше користі. Ви просто один із голів райадміністрацій і у вас точно така ж ситуація, як у інших районах», – сказав Михайло Блавацький.

Михайло Сендак відповів, що знає про екологічну ситуацію у Дрогобицькому районі.

Блавацький у свою чергу відрізав: «Добре, що ви знаєте. А ми знаємо вас і чим ви займаєтесь. Ви кожного дня тут змінюєте костюми і галстуки, і зірки на шапці теж. Це ми теж знаємо. Краще б роботою займалися».

Натомість «свободівець» запропонував звернутися до прем’єр-міністра, міністра внутрішніх справ, міністра навколишнього середовища та генерального прокурора України з проханням призупинити заготівлю піщано-гравійної суміші у Львівській області.

Нагадаємо, що депутат Михайло Блавацький уже не раз виступав про крадіжки гравію на Львівщині і навіть заявляв про існування піщано-гравійної мафії.

інтернет-газета "Вголос"


Переглядів: 761 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 Микола   (16.05.2012 23:38) [Материал]
Банда бандаю поганяє і банду доганяє. Так само із гравійним бізнесом. Йому не має кінця. Але все так не буде.

3 Хрін   (16.05.2012 17:49) [Материал]
Нарешті речі починають називати своїми іменами, щодо згаданих газет, вам цього там ніколи не випустять, не будуть вони гадити в корито яке їх кормить

2 Кармелюк   (15.05.2012 22:51) [Материал]
Може газети "Новини Самбора" і "Голос Самбірщини" передрукують оцей матеріал. Най би всі знали хто у районі очолює гравійну мафію. Зазвоню до них і попрошу про ту справу. Сам Іван Білак не годен дати раду треба помочі.

1 Oksana   (15.05.2012 22:42) [Материал]
Зелені Самбірщини! Об'єднаймося задля збереження природи нащадкам. Гравійна мафія
наступає. Контактуйте з нами, залучайте інших до боротьби. Не будьмо байдужими.

Ім`я *:
Email *:
Код *: