Головна » 2012 » Червень » 20 » Відпочинок на річці Дністер
14:57
Відпочинок на річці Дністер
123456
Наступила благодатна пора- літо. Сотні, якщо не тисячі самбірчан та гостей міста ,гуртом чи поодинці ,попрямували до Дністра. На жаль, жодного впорядкованого пляжу на березі річки не має. І так з року в рік...
 Старожили пам'ятають улюблене місце відпочинку у так званому комсомольському озері, яке згодом перейменували у молодіжне. Було там окреме місце для купання малюків, бажаючі могли скористатись човнами. Працювала служба врятування на воді. Вже не кажемо  про торговельний сервіс. Діяли спортивні майданчики тощо.
Пишу про це і немов повертаю переглядачів сайту у інший цивілізаційний світ, коли діяла жорстка командна система.
А що нині? Здавалось ринкові умови повинні сприяти нашому благу, а виходить що впливові владоможці потрохи обскубують зелену зону, забудовуючи її розкішними особняками.
А чому б міській раді не підготовити відповідний проект, оголосити конкурс на освоєння всієї паркової зони, територія якої складає біля тридцяти гектарів? Таким чином , хоч зробити спробу на відновлення всієї вищенаведеної інфраструктури, за рахунок потужного інвестора. Звичайно, відновити відкриту водойму не вдасться, бо рівень річки Дністер значно понизився, а штучно наповнювати її відповідними помпами затратно. Тому постає питання будівництво плавального басейну в цьому мікрорайоні.
Зрозуміло- це питання не одного дня і року, але так чи інакше на нього треба дати позитивну відповідь.
Тим часом у владних кабінетах ратуші не схильні надати цій проблемі широкої гласності. А ось знайдеться підприємець, який погодиться освоїти названу територію за умови використання частини земельньних ділянок на свій розсуд?  Відпаде потреба в бюрократичній опіці.
На разі чиновники  не можуть, щоб не командувати Тому і справа з оздоровленням і відпочинком самбірчан та їх гостей законсервована  вже більш, як двадцять років.
Тим часом, хоч би застерігали любителів літнього відпочинку на річці Дністер, що купатись нижче лавки через Дністер в районі села Задністря не бажано, бо починаються самбірські "каналізаційні притоки". Від кого це скриваємо? Невже складно встановити відповідні таблички???Складається враження, що в місті санепідстанції не має...
Літня благодать тільки почалась. Треба сповна використати її для покращення здоров'я і дорослих і малечі, для того щоб розслабитись після щоденної суєти, використовуючи природні умови.
А що ви думаєте з приводу висловлених думок? Чекаємо їх у коментарях.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1313 | Додав: Oksana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 Микита   (21.06.2012 16:58) [Материал]
За розповіддю Оксани можна збагнути, що за других советів і вода була мокріша. Якщо по серйозному то ніхто не подбає про наще здоров'я і дітей як не самі. Треба виходити з пропозицією на інвесторів через інтернет. Не вигадувати, що урядники з того будуть мати. Все залежить від самбірської громади та їх представників у міській раді. Дай Боже аби не заговорити цей проект. Тершовчин з Дубасом зробили перший крок до реалізації будівництва плавального басейну.Далі все як завжди. Не будьмо байдужими. Я готовий з мізерної зарплати перерахувати 100-200 гривнів , аби зрушити справу з місця. Вкажіть кому переслати? І з того треба починати, але мафію не залучати бо все пропаде.

Ім`я *:
Email *:
Код *: