Головна » 2012 » Липень » 2 » У Самборі міський стадіон носитиме ім’я видатного футболіста Лева Броварського
12:05
У Самборі міський стадіон носитиме ім’я видатного футболіста Лева Броварського
123456
Сесія Самбірської міської ради Львівської області прийняла рішення про присвоєння міському стадіону імені великого футболіста Лева Броварського.

Цим самим мер Тарас Копиляк та депутати виконали волю групи шанувальників його спортивної майстерності, яку очолював незмінний суддя-інформатор усіх матчів першості та розіграшів кубків Омелян Леськів. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив кореспондент IA ZIK.

«Лев Броварський, – сказав міський голова Тарас Копиляк, – в спортивну історію, зокрема, футболу, Самбора вписав свою сторінку».

Нагадаємо, що майстер спорту, володар Кубка СРСР, капітан легендарних львівських «Карпат» Лев Броварський народився у Дрогобичі. Після розлучення з великим футболом він сім років був граючим тренером тодішнього самбірського «Спартака». Під його керівництвом команда була незмінним лідером обласної першості, багаторазовим володарем кубка з футболу.

Футбольні традиції, закладені Левом Броварським, продовжує сьогоднішня команда ФК «Самбір». Вона є одноосібним лідером першості Львівщини.

У коридорах міської Ратуші ходять чутки, що мер Тарас Копиляк виношує думку, щоб наступного року при вході на стадіон встановити Леву Броварському погруддя або барельєфну плиту.

 Зік

Переглядів: 809 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Oksana   (02.07.2012 13:05) [Материал]
Лев Броварський відома футбольна постать не тільки в Галичині. Честь і славу йому відають у Львові і рідному місті Дрогобичі. А до чого тут Самбір? Грав за колишній самбірський "Спартак" бо віддячували. У мене запитання? Чому не вшанувати наших земляків Богдана Яцківського,який не один рік виступав за нашу футбольну дружину, як завуч спотршколи його вихованці з баскетболу успішно зачищали честь не тільки України, а і тодішнього Союзу? Інший приклад: Микола Демків, колишній вчитель фізвиховання СШ №1. Можна назвати інші імена родак1в , які в складних умовах через спорт прославляли наш край. Невже за них забули коментатори в1д спорту?

Ім`я *:
Email *:
Код *: