Головна » 2013 » Лютий » 28 » Влада Сум підтримала знесення всіх пам'ятників Леніну в місті .
02:20
Влада Сум підтримала знесення всіх пам'ятників Леніну в місті .
123456



Фото з сайту okhtyrka.net
Під час сесії міської ради 27 лютого Сумський міський голова Геннадій Мінаєв ініціював розгляд питання щодо подальшої долі монументів на честь Леніна, які досі залишаються в обласному центрі.

Таких усього двоє. Один з них перенесли свого часу з площі перед облдержадміністрацією в один з віддалених скверів – на так звану Дуровщину. Саме його мер запропонував переплавити на пам’ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву.

Що ж до погруддя вождя пролетаріату, котре знаходиться біля входу у ПК «Хімік», його, на переконання Мінаєва, слід замінити на погруддя багаторічному керівнику підприємства «Сумихімпром» Олександру Кравченку.

Мера підтримали 43 депутатів із 75, хоча він, за його словами, сподівався на більш суттєву підтримку і можливість відразу вдатися до радикальних кроків з утілення своїх ініціатив.

Водночас, під стінами міськради місцеві свободівці влаштували пікет, розгорнувши плакати з написами на кшталт «Пам’ятники картавому – на ямковий ремонт доріг!». Вони вимагають демонтувати «сумських ленінів». «У Сумах не повинно бути пам'ятників кривавому вождю», - говорить представник ВО «Свобода» Михайло Кутовий.

15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в с. Охтирка Сумської обл. 16 лютого сумська міліція відкрила кримінальне провадження згідно зі ст. 296 КК (хуліганство).

Алла Акіменко, Суми

Джерело: День
Переглядів: 560 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: