Головна » 2013 » Березень » 11 » ЗВІТУВАЛА ТВОРЧА МОЛОДЬ.
00:00
ЗВІТУВАЛА ТВОРЧА МОЛОДЬ.
123456

Наприкінці лютого – перших числах березня в Народному домі Самбора відбулися творчі  звіти дитячої музичної школи і естрадно-духового відділення училища культури. Чисельні глядачі мали змогу подивитися, які юні таланти готує перший заклад і яких майбутніх спеціалістів для праці в аматорських колективах випускає  другий.

       З виступу директора дитячої школи Ігоря Яніва приємно було почути, що за роки її існування в ній отримали музичну освіту майже 5 тисяч юних самбірчан і дітей з навколишніх сіл. Чимало їх закріпили її у вищих навчальних закладах і присвятили себе в майбутньому музиці. 

  Славу попередників примножують теперішні учні, які займають призові місця на конкурсах- фестивалях як в Україні, так і в Європі. Зокрема, Роман Пунейко зі своїм баяном привіз торік головну нагороду з італійського міста Лончіано 


    А естрадно-духове відділення училища культури створено лише 13 років тому, але за цей короткий проміжок часу стало хорошою кузнею кадрів. Заслуга в цьому як досвідчених викладачів (Заслужений працівник культури України Роман Паньків, Зіновій Коваль), так і недавніх випускників цього відділення. А очолює його також колишній випускник училища, викладач-методист вищої категорії Володимир Рак.

 

Творчий звіт- концрт відділення "Мелодії весни – перший за роки його існування. В його програмі були виступи двох оркестрів старшокурсників і в цілому відділення. Високу майстерність показали саксафоністи Михайло Новацький і Володимир Іванцьо, органістка Оксана Хай, гітаристки Ірина Кильник та Христина Пшенична, скрипаль Адам Кицула, трубач Роман Красняк. Під естрадно-духову музику віртуозно станцювали чарльстон сестра і брат Розалія та Анатолій Шпаки. А співом чарували Світлана Попик, Михайло Новацький, Ігор Роман. До-речі, вони, крім українських народних, виконували пісні на слова і музику викладача, палкого пропагандиста цього виду мистецтва Генріха Мельнаровича.

Текст і світлини Ігоря Тиличка.

Переглядів: 1156 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: