Головна » 2013 » Квітень » 3 » РОЗПОЧАЛАСЯ МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ “ТОБІ, ГОСПОДИ!”
20:12
РОЗПОЧАЛАСЯ МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ “ТОБІ, ГОСПОДИ!”
123456

В останній день березня в концертному залі камерної та органної музики розпочалася друга мистецька акція "ТОБІ, ГОСПОДИ!”, започаткована торік Самбірською міською радою за сприяння Благодійного фонду Андрія Лопушанського.

Цього року до неї долучився департамент з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації.

Перший концерт мав назву "Благослови, душе моя, Господа”.

В анонсах про цей захід у часі Великого посту значилося, що це – фестиваль духовної музики. ”Так не можна називати, - довелося почути перед початком акції від Заслуженого працівника культури України Романа Паньківа. – Фестиваль – це розважальне свято і проводити його в часі Великого посту недоречно. Крім того, сьогодні лунатиме не духовна музика, а хоровий спів у виконанні Галицького академічного камерного колективу. Та і сама назва концерту це заперечує. Отож, у майбутньому це треба врахувати”.

.

Розпочалася мистецька акція з благословення священиків, привітання міського голови Тараса Копиляка і заступника начальника департаменту з питань культури ОДА Юрія Корчинського. А потім майже годину в залі з найкращою в Європі серед подібних закладів акустикою, як визнав після виступу львівян художній керівник та диригент хору, Народний артист, Заслужений діяч мистецтв України Василь Яциняк, пролунало 10 надзвичайно складних хорових композицій Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Михайла Вербицького, Лесі Дичко, Мирослава Скорика та інших композиторів. Знаний культуролог Омелян Леськів висловився про перший концерт цьогорічної духовної акції "ТОБІ, ГОСПОДИ!”, як про максимальний вияв можливості людини в хоровомі співі.

.

Міський голова Тарас Копиляк і заступник начальника департаменту культури ОДА Юрій Корчинський нагородили хор Почесними грамотами, а хористкам вручили ще й по троянді. Нагород від голови удостоїлися і самбірчанки, які організували в концертному залі виставку художніх робіт на сакральну тематику. А це були Мирослава Мисько ,Юлія Балог, Надія Гавриляк, Тетяна Гула, Любов Зелінська, Олена Коритко, Наталія Мельник, Наталія Мельничок, Леся Сидір, Ганна Федик та Оксана Федів.

У неділю, 7 квітня, відбудеться другий концерт – "Голгофа”. Виступатиме Народний симфонічний оркестр м. Самбора. Поч. о 16-й год.

Текст і світлини Ігоря Тиличка.

Переглядів: 993 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 квітка   (07.04.2013 22:45) [Материал]
ЧАРІВНІ САМБІРЧАНКИ!!!

1 Крикливий   (04.04.2013 08:51) [Материал]
пані-товаришко Оксана! Критикуєте місцеві газети зо фото перших керовніків. А самі? Вознос ите до небес кобел.... Штири фотки в одній замітці.

Ім`я *:
Email *:
Код *: