Головна » 2013 » Липень » 30 » Купіль на річці Дністер з... каналізаційним душком
21:52
Купіль на річці Дністер з... каналізаційним душком
123456

Доповнено світлинами 8.08.13р. -серпневий акорд на річці Дністер.Доповнено світлинами  4.08.13р: - юначий екстрім; -Самбірська Мавка на старті і пірнає;Бурко в очікуванні шашлика ...  

Самбір знаходиться на вигідному географічному положені в тому сенсі, що його лівий берег омиває річка  Дністер. В літню спеку сотні, якщо не тисячі міщан та гостей йдуть до цього сріблистого джерельця, аби  окунутись, зняти стресове навантаження.

Молодь намагається віднайти глибші місця, демонструючи спортивну підготовку,хоч таких ділянок дуже мало. Сміливці умудряються використати приберегові деревця, аби з висоти пірнути у водну прохолоду. Хоч часто-густо такі витівки закінчуються травмами. Доречно нагадати приповідку: не знаєш броду - не лізь у воду. Особливо спекотними виявились останні дні липня і початок серпня. Потяг до річки зрозумілий, адже досить окунутись і  зникає стрес. Кількахвилинне інтенсивне плавання заміняє всі фізичні навантаження разом взяті.

Юначий екстрім


Можна бідкатись, що час би в нашому місті обласного підпорядкування мати критий плавальний басейн. Та це з області побажань. Наразі не  байдужі до свого здоров,я і діти, і дорослі сповна використовують літню погожу днину, аби оздоровити тіло і душу, маючи  такий природній дар , як річку Дністер.

Не всі можуть використати свої відпустки, щоб поніжитись у морських хвилях. Одним не дозволяє матеріальний стан, іншим- сімейні чи інші обставити. Тому не слід нехтувати можливістю оздоровитись у дністровській водичці. Треба сказати відверто, що верхів"я русла річки ще відносно чисте ,не забруднене каналізаційними стоками. Тому радила б купатись вище кладки, що веде до села Задністря.

Не секрет, що кілька метрів нище і далі починаються самбірські каналізаційні притоки. Було б не правильно ганити в цьому тільки нинішню владу. Але  міськрайонна санітарноепідемілогічна станція могла б і повинна встановити відповідні знаки з пересторогою. Висловити свої поради з цього приводу через друковані ЗМІ тощо.

Ще про таке. Перед кожним купальним сезоном сподіваємось, що комунальна служба  міста спроможеться впорядкувати, бодай, одне місце на березі, де б був пісочок, сонцезахисні грибки, тимчасові роздягальні тощо, як це зроблено, наприклад, у Стрию.

Наразі, як казав один з політичних класиків, маємо те , що маємо.

Тим часом, радимо всім не байдужим до свого здоров"я скористатись літніми  днями для відновлення сил, шляхом прийняття водних процедур.

Як ілюстрацію  пропонуємо світлини на одній з дністровських околиць. Не виключено, що віднайдете на них друзів, знайомих.




Самбірська Мавка на старті


Бурко в очікуванні шашлика ...
Світлини: Михайліни Петрів




Переглядів: 1315 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Близнюк   (10.08.2013 19:37) [Материал]
Не брешіть. Я ніде какашок у річечці не бачила. вода чиста

1 Близнюк   (10.08.2013 19:34) [Материал]
Yyumx

Ім`я *:
Email *:
Код *: