Головна » 2014 » Березень » 2 » Дух «правого сектора» витає над самбірською ратушею
17:43
Дух «правого сектора» витає над самбірською ратушею
123456

   

Днями в Самборі  відбулось традиційне Народне віче на підтримку подій, що розвиваються на столичному Євромайдані.

Цього разу  виступаючі  не обмежувались критикою  Банкової, «попередників»,  «комуняк» , регіоналів,а говорили більш приземлено, з біллю  в душі за стан справ у регіоні. Найбільшу увагу привернув  виступ самбірчанина  Юрія Сікори, який був під враженням гарячих днів і ночей на Майдані незалежності та вулиці Грушевського у Києві, звідкіля щойно повернувся аби передати цей революційний порив.

Ризикуючи здоровям, а подекуди і життям, українські патріоти борються за справедливість ,тим часом чиновники на місцях тихцем продовжують дерибанити  народне добро, бюджетну копійчину. На очах у  громади міські депутати поділили поміж своїх чотири гектари землі у престижному місці. Обмотивували це рішення місцевим судом, нібито згодою земельної комісії. У міського голови пана Копиляка не вистачило духу, щоб накласти вето , бо у самого, напевно, рильце у пушку.

В той час, як бракує бюджетних коштів на харчування у садочках, на зарплату медикам, освітянам, працівникам культури, комунального господарства, столоначальники занадто переймаються впорядкуванням ратушного майдану, розраховуючи на так звані «відкати». Наприклад, один квадратний метр бруківки біля «білого дому» обійшовся у 70 грн., а з міської казни за такі ж роботи оплатили, в одному випадку по 195грн, в іншому - 273!  Хіба місцева прокуратура не  може пояснити причини такої «щедрості»? Чи треба кликати на поміч Пшонку?

До кінця не вирішується питання розширення меж міського цвинтаря за рахунок земель стрілківської сільської ради. Виявляється в цьому мікрорайоні заздалегідь приватизували ділянки проводирі  «демократичних» політпартій, районні владоможці. Сподіваються , що тепер з державними актами на руках їм  ніякий суд не страшний. Та  поволі на суд людський виносяться  і їх імена.

Ще й таке. Коли місцеві  депутати(звичайно не всі)  обростають корупційними схемами чи мають вони моральне право розглядати таке святе питання, як встановлення Памятного Знака загиблим за волю України? Вже маємо гіркий досвід із зведенням Оранти,який чомусь «співпав» із виборами мера , все це змахує на  спекуляції на почуттях віруючих. Продовжуючи цю делікатну тему хотілось би, щоб і святих отців не перетворювали у   «решал-патронатів», що принижує гідність не тільки їх, а і мирян.

Дісталось на горіхи і журналістам. Гортаючи сторінки «Новин Самбора» складється враження, що крім перших осіб ратуші ніхто на Євромайдані не побував , газета перетворилась на обслуговування чиновників, їх прихотів і захцянок. Вже не кажемо, що на часі  мати один бюджетний друкований орган міста і району , а не тринькати народні гроші.

Столичний дух радикалізму набирає обертів . На цей раз не достатньо замінити кучмізм на «любих друзів», регіоналів на демократів-домкратів, не досить приховуватись європейськими гаслами, а робити корисну справу не язиком, а ділом. Час вже навчитись відрізняти пристосуванців, брехунів, від ділових людей. Назріває заміна владної вертикалі не тільки на верхніх щаблях, а і на низовому рівні. Готуватись до цього потрібно вже сьогодні. Час політичних крикунів, злодіїв у законі минає. Народні віча, що стали в Самборі вже регулярними, засвідчує що нарід не байдужий до своєї долі, до майбутнього своїх дітей та онуків і окрім нас самих ніяка заграниця нам не допоможе. 

P.S.Щоб не сталось так, не мітлою, а палицями будуть гнати бюрократів з насиджених місць, хто на виборах обіцяє одне, а як прийде до влади обростає статками на кілька поколінь.


Переглядів: 1291 | Додав: Oksana | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 171 2 »
17 Олег   (22.04.2014 15:36) [Материал]
Ой як перефарбувався Копиляцю і його банда під майдан! Та вони навіть зіміли заробити гроші на людському горі під час майдану! Хто життя положив , а хто кишені набив!!

16 Олена   (07.03.2014 20:58) [Материал]
Деякі хлопці з Самбора та Самбірського району ще не повернулись. Дехто хоче їхати в Крим, а дехто ще на майдані. Ті люди, що вижили і все це бачили - їм найваще, їм потрібна допомога. Багато з них втратив здоров"я.

15 майданівець   (03.03.2014 17:35) [Материал]
ратушну банду ГЕТЬ!!!

14 майданівець   (03.03.2014 17:31) [Материал]
гнати вже ратушних злодійчуків і їхнього копиляка!!!

13 Oksana   (02.03.2014 17:31) [Материал]
Ми розширили можливості подання коментарів. Зокрема,досить вказати ім'я  та код( не обов'язково Email) і думки переглядачів прочитає світ. Тому просимо  бути максимально об'єктивними при оцінці тих, чи інших матеріалів.  Зі слів п. Леськіва не все відповідає істині. Тому залишаємо за останнім право висловити свою позицію, без цензури.

12 Перемога   (01.03.2014 19:40) [Материал]
Майдан - це перемога українського народу. Шевченко, Степан Бандера - це люди, які варті бути героями

11 Ірина Іванівна   (01.03.2014 19:38) [Материал]
Я працюю з паном мером. Я його дуже люблю і поважаю як людину. Завжди щедрий і добродушний. Він завжди всім помагає. Я буду завжди його захищати.

10 Учитель   (01.03.2014 19:33) [Материал]
Чому ми ще не отримали гроші? Хтось ними круте і верте. Гнати в шию старих, давати дорогу молодим. На пенцію

9 Середнюк Антон(тимчасово проживаэ у Львові)   (01.03.2014 19:30) [Материал]
Дорогі друзі! Вони мусять себе хвалити. Я був на майдані. Ті хто повернулись ті і стараються себе вигородити. Знаєте в моїх друзів теж не було часу фоткатись вони рятували загиблих. Вони були в лікарні, вони були всюди. Хочу сказати про мужнього викладача фізичної культури статистичного технікума і його подруги вчительки фізкультури з педколеджу хлопця, який там був весь час. Вони їли ту їжу, просмирділись бочкою, вистояли морози, спали в палатках, пройшли ад і пекло свободи, не миті і не бриті, страшний як цигани виборювали правду.

8 дмитро   (01.03.2014 14:52) [Материал]
Копиляк і його вірні прислужники,котрі роками кормляться із державного бюджету, готові на все,щоб зберегти своі відкати і прагнуть далі "смоктати кров" украінського народу.ТОму слід чекати ПРОВОКАЦІЙ зі сторони мера і ним "прикормленоі "нечисті.Будьмо уважними та розважними.Мер Старого Самбора подав у відставку,а наш херой КОПИЛЯК сяде у тюрму,потягнувши за собою усіх ,хто винен у розкраданні бюджетних коштів.Питання корупційних схем,складених мером і К.активно документуються і найближчим часом "вдячні мешканці Самбора"понесуть передачі у буцигарню"борцю із корупцією"КОПИЦЯКУ .

1-10 11-17
Ім`я *:
Email *:
Код *: