Головна » 2014 » Березень » 3 » Мобілізаційна готовність на Самбірщині.
16:30
Мобілізаційна готовність на Самбірщині.
123456

Багатолюдним було недільне Віче біля білого дому в Самборі, присвячене російській  військовій агресії в Криму. Його відкрив Володимир Воловець- викладач училища культури. Потім відбулась служба Божа з участю священнослужителів різних конфесій. Проповідники слова Божого закликали до молитви, до всепрощення напередодні Великого Посту, звертаючись в ділах і помислах до мученицької смерті Ісуса Христа заради нашого спасіння. Необминули також, що мир і спокій на українській землі, зокрема в Криму порушили верховоди Кремля, окупувавши військами  територію півострова.

Тривогою і біллю за подальшу долю незалежної України були проникнуті виступи Анатолія Білинського- координатора самбірської ради Самооборони, Віталія Кімака- заступника голови районної ради,   Павла Андрущенка- члена ради місцевого Майдану, Тараса Копиляка- голови самбірської міської ради.

Промовці закликали присутніх бути готовими до захисту рідної землі від посягань шовіністів північного сусіда. Кожен з них ,так чи інакше переймався глибоким сумом від подій на Майдані Незалежності, невимовною  скорботою за патріотами  Небесної Сотні.

Звістка про путінські наміри відновлення імперії за рахунок українських земель ,шляхом окупації Криму , послужила могутнім стимулом для мобілізаційної готовності мешканців  краю стати на захист рідної Вітчизни. Цим духом була проникнута атмосфера недільного заходу. Як наслідок до міськрайвійськкомату йдуть резервісти, щоб записатись в добровільні  військові формування. Збільшується кількість рядів самооборони.

Переглядів: 1077 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 КОЗАК МАМАЙ   (03.03.2014 17:20) [Материал]
цікаво чи ходили у воєнкомат колишні та теперішні мери Самбора!мясники-лісники-керівники базару та їхні синки!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: