Головна » 2014 » Листопад » 10 » Рикошетом по ратушному капітану...
19:25
Рикошетом по ратушному капітану...
123456

Такий заголовок напрошується переглядаючи другий номер газети Громадська організація «Самооборона Самбірщини»,  який днями побачив «світ».

Матеріали «Чому багаті не ми?», «Так що для влади важливіше?» , «Люстрація в ділі»  тощо неоднозначно засвідчують, що закінчується монополія  місцевих чиновників  на друковане слово.

Досі нас «годували», так званою місцевою «депутатською правдою» ратушні та білодомовські офіційні видання (за наші гроші), які розриваючи на собі «сорочки»  імітували боротьбу з корупцією,чиновницькою бюрократією.

 А факти, образно кажучи злодійства, на яву. «Відповідь очевидна:(цитуємо публікацію «Чому багаті не ми?»)директор ТзОВ «Самбірським  АТП-14608» добре знає «табличку ділення» і така програма «лояльності» Самбірської міської ради до даного керівника високо оплачується». Мова йде про приховання реальних доходів  від оренди землі  біля чотирьох мільйонів грн . за один лишень рік.

Скільки часу тривають ці «оборудки», яке  «нормотворче»  підґрунтя під ними відповідь мають дати громадськості правові структури, інакше може скласти враження, що «табличка ділення» поширилась і на них.

Не випадково замість того, аби дбати про культуру обслуговування пасажирів,ремонтувати шляхи , встановлювати автостоянки ,«піклуємось» про зведення   так званих  «прикордонних блок-постів» –  привокзальна територія цьому приклад (  дивитись наш сайт: «Куди «їдемо»: в Європу чи Азію? Задум бізнесовий, а кінець???...».

Можна лишень вітати, що активісти самооборони замахнулись на цю корупційно-бюрократичну рать,надаючи гласності у своїй практичній діяльності. В тому, що слово в них не розходиться з ділом, послідовні у боротьбі за правду,  є той факт, що позбулась посади начальник міжрайонного управління юстиції Оксана Тиховська («Люстрація в ділі»).Сподіваємо, що це тільки перша «ластівка» на шляху люстрації місцевого рівня.

Дісталось на горіхи і міському голові  пану Копиляку, в матеріалі  цього ж номера газети «Так що для влади важливіше?», де перевагу віддали футбольній рекламі... за бюджетний кошт.

Нині, коли у кожного на устах війна з терористами, найманцями з Росії  в зоні АТО, газета не обминула і цю тему ,підготувавши докладний  «Звіт по закупівлі військової амуніції», де на обліку кожна копійчина.

Не виключаємо, що знайдуться «доброзичливці», які не проти пригасити, а то й скомпрометувати кроки, що  роблять самбірські  активісти, аби дух революції  Гідності матеріалізують в конкретних справах. Тому і закликають до підтримки, запрошуючи звертатись на телефон громадської довіри (+38)067250506, інформувавши про факти з життя в регіоні.

На останок ось таке. Свого часу Народний Рух України передчасно спустив дух.  Спустив  ,  бо  в його чолових переважала манія гетьманства,що претендували на істину в останній інстанції. Сподіваємось ,що таке не станеться із місцевою самообороною та її друкованим помічником- газетою. Замість патріотичних гасел продовжуватимуть корисну і потрібну роботу в регіоні.  «Боротись» за Україну,  сидячи на дивані- одна справа, інша- щоденною буденною копіткою працею , цеглина за цеглиною будувати наш європейський дім.  Перші  практичні кроки в цьому напрямку вже зроблено. Далі буде...

Переглядів: 694 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Мудрий   (13.11.2014 20:10) [Материал]
Хто редактор газети? Чи газета зареєстрована, як друковане видання? Чи це листівка совєтсько-рухівського типу? Хлопці! Давайте почнемо з порядку , а не з безпорядку.

2 Петро   (12.11.2014 19:48) [Материал]
За землю в місті платять приблизно 10% від тих хто нею користується. Чиновники не зацікавлені за реальний земельний податок. Винні депутати.

1 Гандик   (11.11.2014 13:00) [Материал]
Чому рикошету нема по базару. Людина думає і дбає про місто,господарка на голові. На ринку хіба касу збирають і покупців махають. Де ваші очі?. Панове

Ім`я *:
Email *:
Код *: