Головна » 2015 » Січень » 13 » Україна стала драматичним театром бойових дій - Папа Римський
22:56
Україна стала драматичним театром бойових дій - Папа Римський
123456

Годі з прикарпат-ського закутку ко-ментувати  вислови Папи Римського Франциска, щодо бойових дій на Україні.

В цьому контексті ось про що: 11січня перші керівники  майже п"ятидесяти держав світу взяли участь у Марші Миру і Єдності в Парижі ,разом з більш як півтора мільйонами французів на знак солідарності у боротьбі з терористами від яких загинули 17 осіб. Мимоволі виникає запитання: скільки жертв має принести Україна, щоб привернути таку ж увагу світової спільноти до подій,які більш як півроку відбуваються на Сході нашої держави з участю російських окупантів? Відомо, що кількість убієнних, скалічених, безвісти пропавших за цей період вже перейшло межу десяти тисяч.А хіба мало втрат поніс наш нарід в часи Голодомору, в роки другої світової війни, коли два кати- Гітлер і Сталін вирішили поділити Європ?.Генетичною трагедією обійшлась для нас Чернобильська катастрофа.

Чому український нарід, який вирішив пригорнутись в лоно європейських цінностей, стає ізгоєм, упослідженим на цьому шляху? Де спільномірний голос світової цивілізації?

Папа Римський Франциск сподівається, що конфлікт в Україні вирішиться шляхом мирного діалогу.

Про це він заявив, виступаючи перед акредитованими у Ватикані закордонними послами, повідомляє посольство України при Святому Престолі на своїй сторінці у Facebook.

"Безкінечні конфлікти є, по суті, справжньою і дійсною світовою війною, що ведеться по частинах у різних куточках світу. Передусім, у близькій до нас Україні, яка стала драматичним театром бойових дій.

Сподіваюся, що через діалог зусилля, спрямовані на припинення військових дій, будуть консолідовані, і що зацікавлені сторони стануть якомога швидше, в дусі поваги до міжнародного права, на шлях взаємної довіри і братерського примирення з метою покласти край теперішній кризі", - сказав папа Франциск.

Як повідомлялося, Папа Римський закликав мусульманських лідерівзасудити екстремістські інтерпретації їхньої віри, які прагнуть виправдати насильство.

Європейська правда

Переглядів: 751 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: