Головна » 2015 » Січень » 29 » Меру Турки влаштували смітникову люстрацію та висловили недовіру. А як з цим "ритуалом" на Самбірщині?
10:05
Меру Турки влаштували смітникову люстрацію та висловили недовіру. А як з цим "ритуалом" на Самбірщині?
123456

Наш коментар

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTUnOBfQB4I3TGmW9dCf6rQAlV4GnS-fY56nW4XEtbbO79ES5bh9g А як з цим "ритуалом" на Самбірщині? Згадайте дрібних градоначальників-сільських війтів,  окремих обласних парламенських посланців різних часів і кольорів, які завжди "правильно" голосували, а так званих транспортних, базарних  та інших " бізнесменів-скоробагатьків", бюрократичної чиновницької братії, що осіли в різних конторах по всьому Самборі. 

На зорі демократичного пробудження початку дев"яностих років самбірські "рухівські метелики" намагались вчити горян  жити по-новому.Життя показало, що самі  забуксували на чверть століття. Можливо час прозрівати, а не лишень в мітингові піддавки грати...

Із серйозного протистояння розпочалася сесія Турківської міської ради Львівської області, яка відбулася 27 січня. Депутати, представники громадськості, члени місцевої та обласної організації УНСО, обласного антикорупційного комітету пропонували меру Юрію Касюхничу піти, як то кажуть, «гонорово», написавши заяву на звільнення за власним бажанням.

Про це сьогодні, 29 січня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Однак з такими вимогами міський голова не погоджувався, а звинувачення у фінансових порушеннях при укладанні бруківки, інших зловживаннях, процвітанні корупції, спростовував. Це стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння обранців та громадськості. Все закінчилося тим, що вони вивели та кинули мера в дірявий смітниковий контейнер, який використали як елемент народної люстрації.

Але після народної люстрації сесія Турківської міської ради продовжилася без голови. Із 25 присутніх обранців 24 проголосували за недовіру меру Юрію Касюхничу і лише один утримався.

За словами голови Громадської організації «Майдан Турківщини» Г. Когута, про грубі зловживання у міській раді давно знали. Через це тричі свідомі депутати за підтримки громадських активістів намагалися добитися відставки мера Юрія Касюхнича, але кожного разу бракувало голосів тих обранців, які були в тісних стосунках з міським головою.

Нагадаємо, що за зверненнями депутатів і громадських організацій про зловживання міського голови Турківським РВ УМВС відкрито кримінальне провадження.

Переглядів: 750 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: