Головна » 2015 » Червень » 2 » Лідери визначились: кака була-кака є
16:07
Лідери визначились: кака була-кака є
123456

Найперше.В коментарях  щодо інтернетопитування, розмовах закидаються докори адміну, мовляв, не важливо, як голосують, а важливо, як рахують. Сміємо вас запевнити, що втручання в мережу виключено. Ключем, а точніше паролем володіє одна людина, до того ж проживає за межами регіону. Крапка.

Інша річ, що голосування проходить з різних електронних джерел. Хто більше ними володіє ,той має перевагу, але це не наша проблема...

Наступне. Тішить, що рейтингове опитування підняло до певної межі цікавість до матеріалів сайту, адже працюємо  виключно на ентузіазмі. Хоч хотілось би мати  мережу симпатиків, модераторів, а то й просто не байдужих осіб,які б інформували про події з життя регіону. Все це побажання.

 

Тепер до конкретики. Опитування триває трохи більше місяця. Всього на цю хвилину нас переглянуло 3073 особи, безпосередньо взяли участь у відповідях понад дві тисячі небайдужих самбірчан і не тільки. Скажемо більше за ходом подій слідкують наші співвітчизники у двадцятип”яти країнах світу. Серед них таких унікальних ,як Лівія, Ісландія, вже не кажемо, що активно долучились за цим процесом у  США, Канаді, Польщі, Росії, ФРН, Італії, Іспанії, земляків  яких доля розкинула по всьому світі.

 

За перших десять днів активність була найвища, потім коли визначились лідери напруга дещо спала.Як би цього хто не хотів, але ними став дует Тараса Копиляка і Михайла Кота, тобто нинішній і вчорашній міські голови.  Першого від другого відділяє трохи більше як сто п”ятдесять голосів. Ніби хтось наврочив і обидва сповільнили рух до умовного п”єдесталу. В редакційній пошті вдало підмічено,що в опитуванні бере участь переважно молодіжна аудиторія, якщо до цього додати , що у виборах навпаки особи старшого віку, то це серйозний сигнал, що у міського руля залишаться одні і ті ж. Тобто, як у цій приповідці: кака була- кака є.

 

Контрасна різниця  між другим місцем і третім- більше п’ятисот. Про нижні щаблі вже і не говоримо. Та все таки Олега Француза,який «біжить» четвертим  із 100 очками ми би не віднесли до «піхоти» чи «дрібноти». Посада заступника гендиректора ВАТ «Старосамбірський Мехкар‘єр» має свою магічну силу. Вирішення проблем із автошляхами, в будівельній галузі не випадково пов”язують із цим підприємством, де зараз у руля його батько- Ярослав Володимирович.

 

Нам здається, що  інтернет опитування недооцінюють самооборонці. 28 балів у їхнього лідера, сотника Майдану  Юрія Гамара цьому підтвердження. Погодьтесь, що брати участь в революції Гідності від дзвінка до дзвінка не така вже і другорядна справа. Адже в ці буремні майданівські дні бути в такому пеклі, як при штурмі Українського дому, вже не кажемо про події 18-20 лютого, можуть тільки справжні патріоти. Часто-густо протистояти януковицьким опричникам треба було  із дерев”яним щитом і кийком , в кращому випадку з гельмою на голові. 

 

До слова ,заслуговує на повагу також і сотник Майдану Тарас Зембіцький з  символічним   очко, якого  взяли на службу в центральний апарат СБУ не за карі очі.Відзначився у внутрімайданівській безпеці. Маючи статус столичного мешканця ,напевно ,зійде з передвиборчих перегонів.

 

Було б хибно не обмовитись про таких претендентів, як Андрій Сліпецький, Іван Денькович(розповідають, що бідкався бо включений до числа претендентів без його волі),Дмитро Шикітка,Олег Полюга, Ігор Ярема,які мають певний господарський хист, причетні до громадсько-політичного життя в регіоні. Не думаємо , що Степан Кузьо змириться з тим, що самбірський Народний рух спускає дух. Поки що про цю політичну силу нагадує тільки вивіска на міському Народному Домі. Припускаємо, що вскочить у потяг,який вже рушив і Тарас Тершовчин. Інша справа з автоматом чи без- це вже особиста справа.

 

Які кінцеві висновки напрошуються?  Як в цьому анекдоті: верхи шумлять, а внизу глухо, як у танку. Можна скептично ставитись до самої запропонованої ідеї,але певні уроки для громади вже вимальовуються. Пригадуєте слова  Лесі Українки: ходить сон, коло вікон, а дрімота , коло плота. Якщо профукаємо цей передвиборчий період, то все залишиться по-старому.  Зусилля не треба тратити в змаганні з владою ,хто і яку самбірську конституцію напише, а, як мовив поляк, po zembah давати, зосереджуватись на конкретних справах. До влади має прийти винятково чесна і вольова людина  з політичного середовища або самодостатніх  бізнесових кіл, що своєю працею, крихта за крихтою, крок за кроком  дбає про авторитет краю та його мешканців.

 

P.S. Ми свідомо не коментували  третього місця, яке поки-що  посідає підприємець, меценат Ярослав Кузьм”як , в якого інші погляди на міські проблеми , де треба розмежовувати господарські справи і політику, з акцентом хто і що зробив і робить для  полегшення життя  мешканців краю.

Чекаємо Ваших відгуків у коментарях. Разом подолаємо інертність, байдужість.
Переглядів: 741 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Копаль   (17.05.2015 17:31) [Материал]
Люмпен головна рушійна сила.Вперед до перемоги.

3 Бич-Сич   (17.05.2015 08:29) [Материал]
Бульбяники , коти-горбаті прораховують як зіштовхнути "піхоту" і "дрібноту" а самим прийти до цебра. Вся надія на бидло.

2 Колега   (16.05.2015 22:17) [Материал]
Проснуться у хх11 століті.Ратушному сортирі будуть порядки робити. Раби знахідка для бюрократів.Голодні, босі. Караюсь, мучусь но не каюсь. Слава Україні!

1 Самбір   (16.05.2015 15:09) [Материал]
Шановні Самбірчани бачете яке шоу зробила розумна людина. Розрухала осине гніздо і реакція наполеонів які влаштували перегони напевно підключили всую Україну тільки добратися до корита. Розумні людині повинно бути в стидно кого ми обираємо до влади. Думаю що потрібно розбудити наше суспільство бо восени знову вибори щоб не наступили на ті самі граблі.

Ім`я *:
Email *:
Код *: