Головна » 2015 » Серпень » 8 » Енергетична стратегія підприємця ...з судовою тяжбою
15:19
Енергетична стратегія підприємця ...з судовою тяжбою
123456

Оксана. Додано 10.08.ц.р. Наголошуємо, що за зміст коментарів несуть відповідальність їх автори. "Мудрець" видав таку тезу "не депутати, а організоване злочинне угрупування". Всіх під одну мітлу не можна звинувачувати. Цілий "букет" докорів подав у світ "Остап", називаючи пана Копиляка "Кидала" також не погоджуємось, де кожен хоче бути героєм ,ведучи бій "з-за кута"

Прохання писати більш виважено з конкретними пропозиціями.

Вже не перший рік дивує своєю бізнесовою творчістю самбірчанин Ярослав Кузьм"як. Не так давно ми розповідали про відкриття оптово-роздрібного торговельного будівельного комплексу "Люкс".

Поруч на цій же вулиці Шевченка розміщений його автомобільний сервіс. Про кафе "Кайзер" відвідувавчі відгукуються , як про одне з вишуканих закладів такого типу в регіоні. 


Нині хочемо ознайомити із енергетичною стратегією Ярослава Степановича. Для втілення її в життя довелось понести не тільки матеріальні затрати ( вони вимірюються понад 0,5 млн.$), а передбачити потребу в заміні природнього газу на альтернативне паливо, який вже давно використовують в країнах євросоюзу і добре  себе зарекомендувало в котельнях, для обігріву житлово-комунального і побутового сектору. Таким чином уникнути від російської паливної "ігли".

З цією метою кілька років тому, як кажуть, з третіх рук викупив промислові площі у колишнього іноземного ірланського інвестора. Тільки фасадна частина нагадує попереднього власника (світлина). Тепер "Іралко" начинено сучасним обладнанням ,через який конвеєром йде сушка, дроблення енергетичної лози. Кінцевий продукт- пилети-гранули.

Протягом зміни передбачено їх переробку до 10 тонн. Підприємство розраховано для завантаження у дві зміни(див.світлини- через ці потужності проходить виробничий цикл). Його завершальний етап , де тверде паливо нагромаджується в об"ємній мішковидній тарі.

Про сировину подбав зазделегідь.Уже кілька років у селі Верхівцях вирощує енергетичну лозу на площі 60 га.За розрахунками спеціалістів з одного гектара має виходити 40 тонн гранул- пилетів, дві тонни яких по калорійності прирівнюютьсяч до 1тис.куб.газу.

Вигоду від цього мають селяни .Щорічно земельним пайовикам оплачується 30 тис.грн.орендної плати. Крім того біля 0,50тис.. "зелених" потрачено на посадку лози, догляд за нею.

..

Тепер розповімо про інший бік медалі.Замість того, щоб дбати про енергетичну стратегію на підприємсті ,як сніг на голову впало повідомлення, що в двох кроках від виробничої території, передбачено індивідуальне житлове будівництво без врахування санітарної зони.

Задум чиновників із ратуші простий: зіштовхнути потенційного конкурента на міського голову із вояками АТО,хоч пан Кузьм"як такі наміри не висловлював. Але шантаж спрацював. Тепер доведеться через суд бізнесмену доказувати свою правоту, адже де гарантія того, що після зведення будинків їх власники не ставитимуть питання про закриття "шкідливого" виробництва?

Ось що з цього приводу сказав міський депутат, він же голова земельної комісії Іван Денькович(цитуємо  дослівно):
-На комісії жодного рішення прийнято не було. Виступаючи я пропонував, що спочатку потрібно було затвердити Генеральний план  міста, потім детальний план розвитку території із зміною цільового призначення масиву, що підлягає забудові.Погодити всі нюанси...

Все завершилось "революційною" доцільністю без врахуванням інтересів підприємств, що розташовані поруч: хлібокомбінату, "Іралко", цукрового заводу. Останній формально існує, як ЗАТ ,оплачує справно земельний податок.  Більше того має намір відновити роботу  бурякоприймального пункту. В окремих його  допоміжних приміщеннях фермер Степан Коник із дружиною Наталією вирощує поголів"я свиней, ВРХ. За вісім років  праці жоден із ратушних столоначальників не поцікавився умовами праці в яких він трудиться.Та це тема для окремої розмови.

Ні в кого не виникає сумніву, що потрібно задовільнити заяви  вояків АТО, яким законом передбачено пільги. Щоб змогли звести  власні оселі.Але не робити це через пень-колоду, поспіхом , без зясування всіх обставин. Коли потрібно було роздерибанити 50 ділянок  в кінці вул. Євгена Коновальця за принципом: кум,сват, брат -то придумали схему садово-огороднього кооперативу, а тут прикриваються  "благими " намірами, щоб сподобатись перед наступними виборами до міської ради. А це шлях до судової тяжби.

Кому на руку дана  ситуація? Відповідь однозначна- брехунам, словоблудам.Гонорові державні мужі так не повинні поступати.

Виходить такий стиль у декого з керівників : закрутити=намутити, людей пересварити. Обіцяти гори-доли ,на вербі грушки. Як за такої ситуації до регіону можуть прийти іноземні інвестори, коли місцевому підприємцю("Іралко") не дають можливості спокійно працювати і розвиватись. Всю економіку Самбора зводять до принципу: купи-продай, що спостерігається тепер. А хто відкриватиме нові робочі місця, яким чином наповнюватимуть місцевий бюджет?

Ми акцентували увагу  на чиновницько-депутатських маніпуляціях під час виділення пляців для воїнів АТО ,які розкривають корупційні зв"язки владоможців. Очевидно на місцевих виборах буде дана справедлива оцінка таким діям. Разом з тим терпіти від цього не повинні патріоти України, які виконують свій обов"язок по захисту України на її східних теренах.

Антон Рогач, член Національної Спілки журналістів України,
 м. Самбір.


Переглядів: 1265 | Додав: Oksana | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 4
4 Вші   (11.08.2015 07:48) [Материал]
Чим ви незадоволені.У Самборі дорогою лікарня-морг з тіл небіжчиків зникають ювелірні вироби.Нещодавно із тіла 80 річноі бабусі,що померла в лікарні вкрали золоту обручку,із тіла жінки вкрали,чи зняли кульчики та обручку.Цікаво,чи видирають у покійників золоті коронки

3 Мудрецьр   (08.08.2015 08:45) [Материал]
Прочитав виступ журналіста , але Остап написав святу правду -конкретно по ділу. Не депутати, а організоване злочинне угрупування. "Дорогій родині" плячи поділили біля водокачки. Вже за державнийц кошт комунікації прокладують. Воїнів АТО кинули у пропасть ,через суди.На початку каденції пан Денькович мовив, що "кіньчились даремні пляци- все через конкурс-аукціон". А що виходить?. Біля ринку всі торгові місця "заброньовані" за достойниками. Отак живемо від виборів до виборів і кращої долі не бачимо для нащадків. Вже і церкву поволі приватизовують. Святі отці на їх хлібних карточках.Може час проснутись менше говорити про путіна, януковича а дивитись що витворяють їх самбірські близнюки.

Задумаймось :" Навіщо думати самим, якщо є ті, хто думає про нас- щастя рабів".

2 Кодок   (06.08.2015 08:58) [Материал]
пан Остап має вогненну лють до нинішніх ратушних керманичів. І є чого, бо перевершили своїми діями всіх попередників разом взятих.Тварина, яка народилася звіром, звіром і залишиться, людина яка зявилася на світ, як Божа істота може нею і не стати.

1 Вандали   (05.08.2015 16:17) [Материал]
1 Остап (Сьогодні 10:18)
Копиляк в черговий раз всіх "кинув" :

1). "Кинув" воїнів АТО - тому, що землі на які видано рішення міської ради для будівництва житла - мають законного власника - а це судовий процес, який не дозволить нікому нічого будувати до завершення судового розгляду.

2). "Кинув" підприємців - зокрема Ярослава Кузьм'яка, хлібокомбінат, цукровий завод, фермера.

3). "Кинув" тих депутатів міської ради, які проголосували за це рішення, тому що тупо вірять цьому "кидалі", і в те що все зійде йому з рук.

4). "Кинув" тих громадян, які голосували за нього і вірили, в те що обіцяв: збудувати очисні споруди і нові каналізаційні колектори, гарні дороги, нові робочі місця від солідних інвесторів, і багато інших обіцянок.

Тобто "Копиляк-Кидала" чинить свій "кидаловський безпредєл" і сміється з громади міста Самбора.

Але сміятися йому залишилося недовго.
ЧАС РОЗПЛАТИ - за бездарне, ганебне керівництво яке він чинить в м. Самборі протягом 2010-2015 рр.- буде в жовтні 2015 року.

Ім`я *:
Email *:
Код *: