Головна » 2016 » Червень » 26 » Християнський вчинок Івана Білака
14:45
Християнський вчинок Івана Білака
123456

Результат пошуку зображень за запитом "пРИВАТНА ФІРМА "бІЛАКИ"Спочатку трохи екскурсу.Кмітлива комерційна жилка,яку успадкував Іван Білак  з молоком матері і батьківських настанов,допомогла у перші роки незалежності перетворити маленьке підприємство забійний майданчик у народне, а потім у приватне.Одне слово не дав розікрасти, розтягнути , те що було роками напрацьовано трудовим колективом. Звідси успішний старт у великий бізнес.

Не буде секрету, коли скажемо ,що нині родинні статки приватної фірми і фермерського господарства «Білаки» складають  потужний майновий  аграрно-виробничий комплекс з  офісом "Гостинний двір", яких на Львівщині  одиниці.

Підкреслюємо це, бо здогадуюсь,за надбанням копітка щоденна праця, недоспані ночі, сімейні незгоди, палки в колеса бюрократичної системи, коли виживає той, хто відчув "смак" бізнесу,коли самотужки треба було все оберігати  від "доброзичливців". Не обходилось без політичних ярликів, заздрісті, а іноді і погроз, шантажу. Та все ж пережив, вистояв, перетерпів, Здобуте  пропустив через мозговий "фільтр", центром якого є і залишається Іван Іванович Білак.

Нині фірма не потребує реклами. Знають п.Білака і як підприємця-мецената,людину котра робила і робить багато корисних справ для потреб громади не тільки району , а і міста. За двадцять п"ять років владоможці палець об палець не вдарили у вирішенні такого делікатного питання, як розширення меж міського цвинтаря. По суті довели цю справу до критичного стану.

ЇЇ міркують вирішити за допомогою Івана Івановича, який охоче пішов на контакт. З ініціативи Юрія Гамара відбулась конкретна розмова міського голови і потужного  підприємця. Сторони пішли назустріч один одному: за попередньою домовленістю  шість гектарів ріллі , які власник   погодився віддати  для захоронення , як обмін міркують компенсувати кількома десятками, а точніше 150 кв.м.ділянки , біля будівлі "Корчма", що по вул. Валовій, за котрі підприємство роками платило відповідний земельний податок і формально має  юридичні підстави претендувати на них. Переважила ще й   християнська мораль, родинний авторитет.В Самборі проживають діти, онуки  п. Білака і тому проблеми міщан розглядає, як свої.

До речі, до згаданої ділянки вже примірявся не один десяток   бізнесменів, що "спеціалізуються" на принципі купи-продай, без жодної користі  для міста. Надіємось, що до таких обоюдних благих намірів з розумінням поставляться  самбірські депутати за якими останнє слово.

Антон Рогач, м.Самбір

Р.S.Цим ще раз хочемо привернути увагу громадськості, що переслідуються безкорисливі вчинки ,щоб журналісти   не підозрювали "сірі схеми", як уже не раз було.

Переглядів: 731 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Манець   (22.06.2016 21:50) [Материал]
Якщо вже так пішло то і сам Білак міг організувати ритуальні послуги для конкуренції з комунгоспом. Мешканці міста від того тільки б виграли, встановивши оплату на порядок меншу.Чому його клепки до цього не спрацювали? Мав би 6 га і+ 150 квадртів на вул.Валовій. Копи-цици так би і зробили.

1 Захар Беркут   (21.06.2016 21:27) [Материал]
Майданівець Гамар домовилися з регіаналом Білаком.

Ім`я *:
Email *:
Код *: