Головна » 2016 » Травень » 01
На нараді, яку провели голова Турківської РДА Львівської області Олександр Лабецький та його заступник Юрій Лило, обговорено перспективу створення на Турківщині національного природного парку «Бойківщина".

Учасники наради підтримали таку ідею. Водночас, вирішили до 27 травня на територіях відповідних сільських рад провести громадські слухання щодо створення на їхніх землях та їх включення до складу національного парку «Бойківщина».

Зокрема, мова йде про включення до складу парку як наявних об’єктів природно-заповідного фонду, так і нові території орієнтовною площею 15 тисяч гектарів. У тому числі – ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Пікуй» (найвища в межах області вершина Карпат висотою 1406 метрів над рівнем моря), загальнозоологічного заказника «Либохорівський» та регіонального ландшафтного парку «Надсянський», який є складовою першого в світі міжнародного українсько-польсько-словацького резервату біосфери «Східні Карпати», пам’ятки природи – «Витік річки Дністер» та заказника «Розлуч».
Переглядів: 620 | Додав: Oksana | Дата: 01.05.2016 | Коментарі (0)