Головна » 2017 » Жовтень » 7 » Що насправді було в Грозьові - чума чи афера?
09:22
Що насправді було в Грозьові - чума чи афера?
123456

+ відео
Доповнено 06.10.2017 - « ... накормили свою свиню якою хімією з Польщі, а та взяла і натягнула ноги.»

На Старосамбірщині виявили перший спалах Африка́нської чуми свине́й

За інформацією головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, 26 вересня, в особистому селянському господарстві в селі Грозьово Старосамбірського району, яке розташоване на кордоні з Польською Республікою виявили перший спалах захворювання африканської чуми свиней.

Відповідно до результатів діагностичного дослідження патматеріалу від свиноматки, що загинула, фахівці встановили збудника африканської чуми свиней.

Також відібрані проби біоматеріалу направили на дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Київ для остаточного підтвердження діагнозу.

Фахівці вважають, що ймовірно хворобу принесли дикі кабани, поголівя яких збільшилось в лісомисливських угіддях

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС в 12.30, 27 вересня,за участі першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського та голови Старосамбірської РДА Ореста Бонка, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській облдержадміністрації.

В осередку захворювання вживають заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Маланяк Йосип


На Львівщині жителі села посварилися через свинячу чуму

На Львівщині жителі села посварилися через свинячу чуму. У селі Грозьово на Львівщині від африканської чуми в однієї господині здохло 35 поросят. І тепер у селі мають знищити все поголів'я. Люди ж переконані, що хазяйка підробила експертизу, щоб отримати компенсацію, а розплачується за це вся громада.

Випуск ТСН.12:00 за 3 жовтня 2017 року


« ... накормили свою свиню якою хімією з Польщі, а та взяла і натягнула ноги.»

Сьогодні спілкувався з одним жителем с. Грозьово.

Він розказав цікаві деталі з інцидентом з тою свинячою хворобою шо з африки...

Каже, що все винуватий депутат Старосамбірської райради Іван Пикус, який надумав "начерпати" бабла з держкорита з своїм знатним родичем, особистим перекладачем Горбачова.

Розказує, що накормили свою свиню якою хімією з Польщі, а та взяла і натягнула ноги. Ті з неї каваль лаби відрізали і до Львова в сан лабораторію. Там їх послали далеко .... ну аж до Грозьова, сказавши, що це ніяка не чума, а звичайнісіньке отравлення.

Ті на другий день з тою свинею вйо до Києва.

Дальше той хлопака, шо з " кінця географії" розказує, , що з Києва приїхали вже без тої свині (певно ся поміняли) але вже якимсь папірцем про чуму, а ше зі собою в село приперли цілу купу мєнтів та різних нишпорків.

Депутати (хоч і маленькі), ала як все в своєму репертуарі, переживають за бюджетні кошти, шоб не дай Бог не пропали під кінець року і як їх по "господарськи опріходовать".

А то шо решта всі односельчани зустрічатимують Різдво без шинки, без ковбаси з сальцисоном, а діти залишуться без коляди, бо люди залишились з пустими кишеням депутату "по барабану".

А ше той хлопака казав шо в тій Старосамбірській районній Раді певно стане одним депутатом-крахобором менше, бо люди "з'їдять" його і шо чума то зовсім не хвороба, а той депутат!

От такого я мав розказуна з самісінького Львову, аж додому.

І сміх і гріх, а в людей лихо!

Микола Гомонко, FB 



Переглядів: 654 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: