Головна » 2018 » Листопад » 21 » наша розповідь про велопарковку біля ринку, московський "бенкет-сервіс" і про проблему самбірської вбиральні
21:06
наша розповідь про велопарковку біля ринку, московський "бенкет-сервіс" і про проблему самбірської вбиральні
123456
Цю світлину надіслав електронною поштою наш симпатик Іван Шпіц.  Виявляється  був вихідний день, тому всі місця виявились "вакантними". Нагадаємо що йдеться про велопарковку біля міського ринку. Цій події не можуть не радуватись аматори велосипедної їзди, які довший час змушені були припинати свої самоходи попід плоти, як в даному випадку.
Про бамперси... трохи далі.



Так було ще до недавна.

Поволі і в таких, здавалось би дрібницях, але рухаємось у цивілізовану Європу. Добре що є на кого рівнятись. 
Адміністрація ТзОВ "Ринок-сервіс" порадувала любителів їзди на роверах велостоянкою, адже цій проблематиці ми торкались не один раз., зокрема в  матеріалі http://sambirmajdan.at.ua/news/2018-08-13-2556. Виходить писали не в холосту. Більше того п.Денькович пообіцяв встановити відеонагляд. До речі, такі велопарковки вже не рідкість в нашому місті. Зокрема, біля дорослої поліклініки, біля торгового комплексу АТБ, біля офісу газовщиків, що знаходиться впритул до ратушного майдану. Зрештою годі всі перелічити. Започаткували цю розмову кілька років тому статтею "Як ралівський "Бахус" інтегрується в Євросоюз". Не марно старались.

Стоїмо  по побутовому сервісу на  європейському порозі ,тому гріхом було б не наслідувати приклад сусідньої держави РП. Зато у  Північних сусідів інші проблеми.  Один заробітчанин, що нещодавно повернувся з Росії, розповідав про вікент  у пригороді  Москви, де мешкали рідні, як він сказав боса.
 - Приїхали  вшанувати шефа  колеги на супер іномарках.
- Кожна "тачка" ціною не менше як 50 тис.$,- підкреслено мовив співрозмовник. Потім   бідкався , що за все своє життя до такого авто не доробився. 


Коли братва піддала по соточці , а потім  ще по разу , гості намагались. як кажуть "спустити"  пар. Біда одна- туалету катма. Прийшлось "підливати" стіни фазенди, хто хотів "по-важкому" мусів присідати у кшаках, як би сказали поляки, по нашому  в корчах, адже  обійстя виглядало як  джунглі.  Тим часом за столом був  інший сервірований  фон - столи ломились від їства: червона риба, ікра, равлики тощо.  Зрозуміло, не обійшлось без плову по- кавказьки. На шашлик  пожертвували вгодованого баранчика... 

Хочеш- не - хочеш, але напрошується паралель із нашим славетним містом над Дністром без громадського туалету, який на початку вул.Валової новітні демократи не можуть запустити ще з часів комуністичної доби. Кожен з претендентів на міську буваву в передвиборчий період обіцяє, як мовиться на вербі грушки,  забуваючи вирішити проблему міської вбаральні. І так з місяця в місяць, з року в рік. Тепер для самбірчан запустили чергову маячню- фонтан, наче  це найактуальніше.

Як бачимо на шляху до цивілізації рухаємось, хоч і на роверах...Якщо виникнуть складнощі з пошуком вбиральні не зайве запастись... бамперсами,   інакше  європейська погоня виявиться з "душком".

Антон Рогач, член громадської Ради при міськвиконкомі

Р.S.Не знаємо наскільки тримається купи наша розповідь про велопарковку біля ринку, московський  "бенкет-сервіс"  без туалету і проблема самбірської вбиральні.

Переглядів: 354 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0