Головна » 2021 » Грудень » 26 » В Європу через... китайську стіну...
10:14
В Європу через... китайську стіну...
123456
Привид китайської стіни ,збудованої ще до нашої ери, "бродить" по галицьких  теренах і не тільки. Свідченням цього є кам"яні мури навколо індивідуальних садиб населених пунктів. Зрештою, Самбір в цьому не виняток, але ж ми позиціонуємо себе, як містечко європейського рівня. Тим часом дивуємо мешканців сусідніх західних країн. Хоч і у них є винятки, однак не так виразно кидаються у вічі.

Можна було б не піднімати цю тему, кожен впорядковує своє господарське кубло по можливостях власної кишені і наявності тямки в черепку, скажемо так.Разом з тим треба передбачити, як впишеться такий з дозволу сказати   інтер"єр забудови, у навколишнє середовищ . Якщо китайська стіна нині приваблює туристичних паломників з цілого світу, то яку оцінку дадуть нащадки таким оборонним фортецям в краї, на яких хіба що бракує сторожових веж.

Свого часу довелось побувати у населеному пункті західної частини ФРН. Господар, тобто bauеr переганяв вулицею стадо худоби з одного пастбища на інше. Щоб вони  на знищили квітники - а там біля будівель жодної огорожі  -до кожного з чотирьох сторін стада була стрічка,  яку тримали погоничі. В такому своєрідному квадраті їх супроводжували, аж до кінцевого місця призначення.

А від кого захищаємось ми нині? Татарська Орда- позаду. В деяких містечках корів із свічкою не знайдете, а в  селах можна на пальцях однієї руки порахувати . Тим часом  беремо приклад з київських скоробагатьків, які обступили столицю розкішними маєтками з чотирьохметровими мурами у висоту ,за якими приховується  награбована людська праця.

Такі невеселі роздуми прийшли на гадку ,навіяні цією світлиною. А що скажуть з цього приводу наші читачі?

Антон Рогач, м.Самбір
Переглядів: 323 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0