Головна » 2019 » Жовтень » 20

Результат пошуку зображень за запитом "ковалі"  Додаток 1 листопада ц.р. нові світлини

Майже бігли один одному на зустріч. По чоловічому обнялись. Потім  розповіді у кожного про своє. А почалось все у 1958році, коли разом з Іваном Чайковським стали учнями Стрийського залізнодорожного училища №3. Обрали престижний фах предків- коваля вільного кування.

Навчально-виробнича база  закладу , як на той час, була досить потужною: свій навчальний корпус, виробничі майстерні із всім потрібним устаткуванням. Здавалось би навіщо було вчорашнім десятикласникам ще два роки опановувати цю  не модну професію. Скажу в двох словах: програма з технології металів, основ електротехніки  та інших дисциплін практично відповідала середньо-технічним навчальним закладам. Окремо варто відзначити виробничу майстерню в особі кузні, де для кожного учня було відведено виробниче місце з горном, відповідними інструментами, електропневматичним  молотом тощо.  Перші навики поводження з іскристим металом закріплювались практикою на стрийському вагоно-ремонтному заводі (ВРЗ), заводі Металіст тощо.

В стінах ЗУ-3 проходив також наш фізичний гарт, де кумирами були викладач фізвиховання Вечорік, комендант училища, майстер спорту з вільної боротьби  Гоголагурі .Якраз на той час  Мирон Муха став відомим на весь союз- найсильніший боксер в легкій ваговій категорії, що роком раніше закінчив училище.

Переглядів: 408 | Додав: Oksana | Дата: 20.10.2019