Головна » 2021 » Березень » 18
Ми вирішили повернутись до цього матеріалу,опублікованого кількома роками раніше, виходячи з того, що кількість відвідувачів наближується до рекорду. Значить тема актуальна. Можливо в цьому  криється польське економічне чудо, до якого сусідня держава йшла і йде різними шляхами.

Ще близько 30 років тому, а точніше в 1992році, займаючись дрібним гендлем в містечку Костшин РП, що у 70-ти кілометрах від Берліна ,на очах спостерігав бум польсько-німецьких  торгово-економічних і побутових контактів. Обидві сторони використали вигідне комунікаційне середовище:залізнична колія з"єднувала дві країни, судноплавна  р.Одра цьому сприяла. В додаток відкриття в цьому ж році  міждержавного пункту пропуску для легкового транспорту  з габаритами до 3 тонн та пішохідного переходу.

Поки на верхах двох країн узгоджували процедурні  моменти бурмістр  Марян Фіршт  взяв на себе ініціативу, аби в прикордонній  зоні, впритул до міжнародного  пункту пропуску, зявилось шансове містечко на більш як дві тисячі  робочих місць,з усім необхідним побутовим сервісом для обслуговування сусідів: автозаправки, автосервісом ,заклади харчування тощо...

Переглядів: 2261 | Додав: Oksana | Дата: 18.03.2021