Головна » 2021 » Квітень » 7 » Національне антикорупційне бюро відреагулало. А що, в обласних штабах?; далі продовжують намивати-"відмивати" Ралівську греблю?
12:43
Національне антикорупційне бюро відреагулало. А що, в обласних штабах?; далі продовжують намивати-"відмивати" Ралівську греблю?
123456

НАЦІОНАЛЬНЕ АНТИКОРУПЦІЙНЕ БЮРО УКРАЇНИ 

Управління по роботі з громадськістю вул. Василя Сурикова, 3, м. Київ, 03035, тел./факс: (044)-246-30-41, колл-центр: (044) 246-34-11 

http://www.nabu.gov.ua; e-mail: document@nabu.gov.ua, info@nabu.gov.ua No 

Ha No 

від 

Головне управління Національної поліції у Львівській області пл. Генерала Григоренка, 3, м. Львів, 79007 

Державне агентство водних ресурсів України вул. В. Васильківська, 8, м. Київ, 01004 

Рогач А.В. rogachant@gmail.com 

На електронну адресу Національного антикорупційного бюро України надійшло звернення, зареєстроване 19.03.2021 за No Р-3504, щодо ситуації, яка склалася у с. Ралівка та с. Задністр'я Самбірського району Львівської області за обставин, наведених у зверненні

Відповідно до абзацу 2 частини 1 статті 1 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» завданням Національного бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу ...

5 березня ц.р.матеріал "Чи добудують греблю в Ралівці?"(був опублікований "Голосі Самбірщини" і одночасно в інтернетсайті "Самбір-майдан" під заголовком "Ралівська гребля намивається- "відмивається, а проблема залишається".

Похвально, що детективи Національного антикорупційного бюро не залишили його поза увагою, а направили для реагування у відповідні державні інстанції. Прикро, що не зреагували на наш запит у львівській обласній держадміністрації та обласній раді,адже саме від їх позиції залежить фінансування цього вкрай необхідного об"єкту, щоб мешканці сіл Задністря і Ралівки були захищені в час паводку від стихійного лиха.
Ситуацію дещо прояснила голова Ралівської об"єднаної територіальної громади Любов Ковалик, яка домоглась виділення 2, 5 млн.грн. на продовження робіт на захисній греблі, хоч питання спорудження захисної споруди вздовж норовистого чукв"янського потічка до кінця не вирішено, адже від нього під час паводку літом 2008року потерпіли понад сотні будинків задністрян.

Заодно хотілось би звернути увагу депутатському та чиновницькому активу Самбора і Ралівки на необхідності проведення регулювання русла Дністра з його поглибленням від залізничного і автомобільного шляхопроводів до верхів"я села Задністря. Після чого загрозав підтоплення вул.Набережної м.Самбора відпаде сама собою, а критичну ситуацію для мешканців ралівської багатоповерхової забудови значно мімінізується.Є надія, що в цьому сприятимуть і депутати Львівської обласної ради, обрані від територіальних громад, що входить в їх сферу впливу.

Антон Рогач, Самбір-Ралівка

Переглядів: 179 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0