Головна » 2021 » Листопад » 22 » Куди повернуть "демократичний" флюгер самбірські міські депутати?
11:05
Куди повернуть "демократичний" флюгер самбірські міські депутати?
123456

Про політику і  місцеві буденні справи

Останній п»ятничний випуск програми Савіка Шустера «Свобода слова» за 19 листопада ц.р. без перебільшення сколихнув всю Україну. В ньому йшлося про  справу вагнерівців, яка у кожного нині на язиці. Навіть ті, що , здавалось би,  симпатизують нинішньому президенту  почали глибше  розмірковувати ,куди  рухаємось, що ж насправді відбувається?

 Якщо дещо відволіктись від теми скажемо, що серед позитивних моментів неодмінно називають  програму «Великого будівництва», яка торкнулась і Прикарпатського регіону. До прикладу,на очах європейського вигляду набрала дороги Самбір- Борислав,до  міжнародного пункту пропуску, в місті під капітальний ремонт потрапила  вулиця Промислова, вже не кажемо ,що   стадіон став спортивною ареною, якою можуть похвалитись не всі обласні центри. Є позитивні тенденції щодо будівництва плавального басейну,  почались роботи по врегулюванні русла річки Дністер. До кінця року має бути завершено  греблю на правому березі річки, адже в час повені особливо потерпали мешканці Ралівки. Є надія, що наступного року розпочнуться роботи по зведенню опорних споруд, аби гірські води Чукв»янського потічка не загрожували мешканцям так званого Зоряного містечка села Задністря, але…

Поставте себе на місці пацієнта лікарні,чи його рідних,  який помирає від ковіду через те, що немає кисню, що заклад не забезпечиний відповідними медпрепаратами, що працю медиків належно не оцінюють,в той же час  50% відповідного  форду обрізають і направляють на шляхи ,бо так в очах виборців можна зберегти свій імідж ,точніше керівної і спрямовуючої сили- 95-го кварталу. На очах розгулюється фармацевтична мафія, адже ціни зашкалюють. То яка ціна цим реформованим крокам?

Не думаю, що проводжаючи в останню путь своїх рідних чи близьких  згадуємо про гладку дорогу, а дорікаємо владу, яка забуває, що найвищою, найсвятішою цінністю є життя людини.

Візьмемо інші курйози правового характеру, які відбуваються і чомусь не має на них відповіді. Вже йде третій місяць , як була  автотранспортна пригода автомашиною в якій серед трьох осіб знаходився і нардеп від «СН» Трухін. ! досі не можуть відповісти: хто був за кермом,на підпитку чи ні , яка міра покарання  чекає ймовірного злочинця? А потерпілими виявились шість осіб, а яку шкоду було нанесено власникам автомашин. Поволі заговорюється тема офшорних скандалів до яких міжнародні журналісти зараховують і найвищих посадових осіб нашої держави. З якими гальмами, штучними  потугами йде реформувння судової системи, як чільники держави намагаються не втратити контроль над органами прокуратури,  МВД,НАЗК,НАБУ  та інших структур, що покликані давати по рукам злодіям-корупціонерам , але йде намагання керувати ними з одного центру-ОП, тримати  у своїх лічах-віжках.

Насувається енергетична криза. Чого тішитись американським вугіллям, коли  ціна за одну тонну складає 9О"зелених". Недавно повідомили, що НАКу "Нафтогаз України" уряд ввиділив 1,9 млрд.грн. ,але перед цим зняв з їх рахунку 2млрд.$,які Андрій Коболєв мав намір використати для закачування газу у підземні сховища і не погодився віддатиї їх на "Велике будівництво", тому потрапив у немилість -був звільнений на синочка пані Вітренка, яка відома по так званих "соцпроектах" російського типу.

До чого веду? Все це рекошетам б"є по репутації органів місцевої влади. Дехто не проти і собі запровадити такий з дозволу сказати "досвід". А ось інший бік справи.Пригадую часи, коли йшлося про утиски рідної мови то місцеві депутати висловлювали  свій протест у вигляді прийняття відповідних звернень, резолюцій  з апеляцією до найвищих органів влади. Так було, коли над країною нависла загроза януковицьких «порядків». В кінцевому рахунку  це призвело до революції Гідності . Чи не час самбірським обранцям, за буденною суєтою, показати приклад, що стурбовані долею українських розвідників, яким не дали можливості довести складну операцію проти вагнерівців до логічного кінця?Розвідник- це оголений нерв держави, які діють на грані життя і смерті, а їх переслідують, звільняють з роботи на очах всієї демократичної спільноти світу. А чому б не обговорити це делікатне питання на  позачерговій сесії ради ,як приклад для інших  органім самоврядування. Тим більше, що фракція «СН» одна з найбільших у міській раді. Кому як не їм задати тон принципової розмови, щоб її почулі у верхах. 

Акцентуючи на цьому складається враження схильності декого до угодовства, поблажливості., безпринципності тощо. В розмові з найбільш впливовим депутатом паном Степаном Деньковичем, який на словах повністю солідарний з колишнім керівником ГУР при МО Василем Бурдою, однак  вважає, що треба почекати, який висновок з останньої телепередачі Савіка Шустера зробить Президент Володимир Зеленський, чи позбудеться він промосковського кубла в  своєму офісі. Хоч сам Іван Степанович стверджує, що повинен дати принципову оцінку.

Повторюємо, всі ці негаразди, м»яко кажучи рекошетом б»ють і по репутації  самбірських депутатів, як своєрідної демократичної і ділової еліти, ще раз підкреслимо,що у міськраді найбільше симпатиків  слуг народу .  В якій бік вони повернуть свій «демократичний» флюгер покаже час.

Антон Рогач. Член Національної спілки журналістів України

 

Переглядів: 189 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0