Головна » 2022 » Січень » 20

У нинішньому глобалізованому світі годі уявити собі життя без інтернету. Своєрідною краплиною у електронно- інформаційному просторі світової мережі бачимо наш сайт .Зайве підкреслювати значення і роль у житті регіону другої після Львова галицької столиці -Самбора. Саме тому і назву інтернет-порталу поєднали двома словами - «Самбір-Майдан». Можемо пишатись, що на нашій землі зростали такі інтелектуальні велетні, як Андрій Чайковський, Лесь Курбас, Микола Колеса та десятки і сотні краян, що прославили край.

Звернемось до недавнього минулого. Відвідуючи музей «Бойківщина» наочно пересвідчуємось, який неоціненний скарб зберіг для нащадків Георгій Максимович Машура, колишній директор СШ№1. При згадці про училище культури неодмінно постає ім’я Романа Михайловича Паньківа - незмінного керівника народного симфонічного оркестру, якого по праву називають живою мистецькою легендою міста над Дністром. Лише з плином часу осягаємо якої втрати зазнала Самбірщина, що не стало серед нас таких керівників , як Василя Пантелейовича Багрія - керуючого райсільгосптехнікою, Івана Станіславовича Сидора - директора меблевого комбінату, колишнього голови колгоспу в Луках - Григорія Івановича Якиміва. До речі, останній ,свого часу, відмовився вивісити в кабінеті портрет Леніна, за що потрапив у немилість і не був представлений до найвищої державної відзнаки - Героя Соціалістичної Праці.

Переглядів: 382 | Додав: Oksana | Дата: 20.01.2022

Доповнення.Так було . Ми вирішили повторити цей матеріал ще й тому , що дехто з тодішніх героїв у ці недільні тривожні години перебуває в Києві на Євромайдані, відстоюючи  нашу сводобу. Їх імена постараємось повідомити. Крім цього, на жаль, Микола Сторонський важко хворий. Може ці світлини додадуть йому оптимізму у боротьбі з недугою. 
Традиційно 19 січня збираються самбірчани на лівому березі Дністра біля Липок, щоб відзначити Водохрещя. Вода цього дня набуває цілющих властивостей, лікуючи тілесні і духовні хвороби.
 Два Миколи, два екстремали- Тарановський і Сторонський. Зранку зимна вода, потім добра парна, на додачу березова мітла та ще й з медом паляниця і лікар не знадобиться.



 Ралівський Аполлон- Василь             
Переглядів: 2948 | Додав: Oksana | Дата: 20.01.2022