Головна » 2015 » Листопад » 24 » Місцеві журналісти позбудуться "адміністративного ярма"!
15:43
Місцеві журналісти позбудуться "адміністративного ярма"!
123456

Наш додаток 24.11.2015р.

Сьогодні Верховна Ради прийняла Закон "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". Це означає , що забороняється місцевим органам самоврядування виступати в ролі засновників чи співзасновників  державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Протягом наступного року редакційним колективам пропонується добровільно позбутись цього "адміністративного ярма". Яким шляхом підуть творчі працівники міста і району покаже час. Зрозуміло, що першопрохідці завжди матимуть певні преференції. Як скористаються ними журналісти  регіону довідаємось незабаром. 

Проект Закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" (N1123) за останні два місяці вже чотири рази вносився у порядок денний Верховної Ради. Однак щоразу цей надважливий законопроект опинявся чи не останнім у списку голосування депутатів. В результаті жодного разу парламентарі не голосували за законопроект, який має поставити крапку на витрачанні бюджетних коштів на "піар" місцевої і центральної влади, встановити справедливу конкуренцію на ринку преси і дати поштовх для розвитку друкованих ЗМІ.


У розкладі засідань Верховної Ради на 24-27 листопада законопроект N1123 стоїть першим. N1 законопроект має стати й у прядку денному вже у вівторок! Інститут Медіа Права та Реанімаційний Пакет Реформ закликають включити першим у порядку денному на 24 листопада 2015 та нарешті прийняти законопроект про роздержавлення, що звільнить ЗМІ від цензури й владної залежності.


Громадськість вже неодноразово наголошувала депутатам про важливість прийняття законопроекту "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", який є зобов'язанням України перед радою Європи та частиною Дорожньої карти реформ Реанімаційного Пакету Реформ, а також став однією зі складових Коаліційної угоди. Нагадую, що 8 жовтня ми разом із колегами продемонстрували депутатам усю недолугість державних та комунальних ЗМІ, підготувавши разом із відомими журналістами сатиричне видання "Радянський Меридіан", який був виконаний у практиках класичних "районок". Тоді, як і 3 та 10 листопада до голосувння не дійшло.

Джерело: витяг з "Української правди", автор Тарас Шевченко м.Київ
Переглядів: 705 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: