Головна » 2013 » Лютий » 24 » ФІНАЛ СПАРТАКІАДИ ім. ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
13:23
ФІНАЛ СПАРТАКІАДИ ім. ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
123456

Минулої суботи фінішувала вже шоста спартакіада команд сільських рад Самбірщини ім. Ярослава Хомина. На цей раз у школу Нового Калинова з”їхалися 12 кращих колективів – переможців двох зональних змагань. Певна річ, що напруга змагань була вищою, ніж у попередніх поєдинках.

Тон задали перетягувачі канату.Сильну команду Михайлевич, яка позаминулої суботи була першою, подолали силачі з Лук. А от їх у вирішальному поєдинку легко перетягнули ще моцніші хлопаки з Воютич, які і торік були першими.

У другому атлетичному виді спартакіади – рукоборстві - у фіналі Сергій Рондяк з Рудок знову переміг Миколу Мариненка з Бабини. Третім був незамітний на фоні крупніших суперників луківчанин Володимир Гудз.

В інтелектуальних видах призерами стали добре відомі шашкістки Марія Куцик з Бабини, Лілія Томко з Воютич та Ірина Качинська з Кульчиць, а також шашкісти Мирослав Качинський з Кульчиць, Василь Фатерига з Волі-Баранецької і Микола Брийовський з Михайлевич. Василь Головчак і Степан Меличин з Воютич, Іван Городиський та Іван Теленцьо з Гордині, Богдан Мисько і Михайло Казан з Викіт у такому порядку стали переможцями командних змагань з шахів.

У тенісних поєдинках переможцями також стали призери зональних змагань. Серед жінок – кульчичанка Марія Волосянська, луківчанка Мар”яна Рибак і гординянка Леся Даців, серед чоловіків – Андрій Богуцький з Викіт, Володимир Буца з Воютич і Віталій Клюка з Лук.

А найбільше пристрастей викликали волейбольні змагання. Команда Гордині хоч програла Кульчицям у груповому турнірі, вийшла у фінал і здолавши Луки стала, як і торік, переможцем спартакіади. Третю сходинку посіли волейболісти Ралівки.

Спортсмени та уболівальники уважно спостерігали, як Руслан Хомин заносив результати поєдинків з кожного виду спартакіади у підсумкову таблицю. Коли було підбито остаточні підсумки, спортзал Новокалинівської школи наповнився радісним криком луківчан – їхня команда виборола почесний приз – кубок Ярослава Хомина і вперше за 6 років потіснила на спартакіадному Олімпі спортсменів самбірської зони. На другому місці торішній володар – команда Воютич, на третьому – Гордині.

Чимало часу зайняло нагородження. Медалі, дипломи і подарунки отримали всі призери з окремих видів, усі сільські голови, команди яких вибороли право змагатися у фіналі, були нагороджені кубками. Ну, а великий, менший і ще менший кубки ім. Ярослава Хомина повезли додому спортсмени Лук, Воютич і Гордині. На закінчення настоятель храму св. Володимира Нового Калинова о. Ярослав Фабіровський виголосив подячну молитву за щасливе проведення спортивних поєдинків.

Минулого тижня голова Самбірської районної організації ФСТ "Колос” Руслан Хомин побував у Ворохті, де відбулася де в чому подібна з нашою спартакіада між збірними командами областей України. Коли він показав там газету "Голос Самбірщини” з фоторепортажем про старт традиційної вже шостої спартакіади команд місцевих рад Самбірського району, то керівництво колосовського товаристваУкраїни схвалило таку стабільність і запропонувало поширити подібну форму залучення сільсьських жителів до занять фізичною культурою і спортом у всіх областях.

А от рідна самбірська влада чомусь ігнорує цю важливу справу. Лише на одних зональних змаганнях спромігся побувати завідувач відділом освіти РДА, депутат обласної ради Леонід Охріменко. Решта очільників не вважали за потрібне розділити з тисячами людей, які обрали їх до влади, радість спортивного свята. Напевно, не розуміють вони, що спорт – явище соціальне. А тому розуміються на ньому чи ні, люблять його чи їм важливіші інші проблеми, зобов’язані приділяти йому таку ж увагу, як скажімо, освіті, культурі, медицині. Бо у здоровому тілі – здоровий дух. Адже священнослужителі знайшли можливість прийти до спортсменів і сказати їм добре слово. Думаю, що якби спартакіада відбувалася підчас передвиборної кампанії , то претендентів на владні крісла там було би більше, ніж треба.


На світлинах: підсумкова таблиця результатів змагань шостої спартакіади місцевих рад Самбірщини ім. Ярослава Хомина; переможець спартакіади – команда Луківської сільської ради.

Ігор Тиличко.

Фото автора

Переглядів: 1340 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Климко   (24.02.2013 20:03) [Материал]
Виходить якби проходили змагання сексуальної тематики чиновники стояли би в черзі. А фізична культура і спорт їх мало цікавить. Обділені природою

Ім`я *:
Email *:
Код *: