Головна » 2015 » Вересень » 5 » Партія "Воля"- як альтернатива самбірській владі...
19:54
Партія "Воля"- як альтернатива самбірській владі...
123456
Традиційно захід відкрили виконанням Гімну України. Передбачаємо докори скептиків, мовляв, скільки цих альтернатив попереду. Воно і справді так, коли в боротьбу  на місцевих виборах вступлять  розкручені парламенські "Акули" та політпартії з відомими вождями від словоблудства деяких з них голова обертом іде.

Доля склалась так, що Самбірська Самооборона змушена використати партію "Воля", як політичне прикриття, адже громадські організації за діючим законодавством не мають права самостійно претендувати на місце під сонцем.

Не виключаємо, що були пропозиції   обрати більш відомий  політбренд  і вже разом попробувати подолати 5-ти процентний бар"єр, але там свої захцянки, інші розклади у  прохідному списку кандидатів у кандидати. Не можна не брати до уваги, що самооборонці міста з перших днів після Революції Гідності визначились з лідером. Ним заслужено став майданівський сотник Юрій Гамар- людина моральне обличчя якої ніхто не ставить під сумнів.

Погодьтесь, що відбути це майданівське, без перебільшення, пекло від першого до останнього дня не кожен зміг, коли дерев"яний щит, кийок в руках вважався найгрізнішою зброєю проти озвірілих буркітівців з водометами, вогнепальною зброєю.Для цього досить умовно перенестись в ніч штурму "Українського Дому", чи відтворити в пам"яті трагічні події на Інститутській...

Саме в ці грізні дні і ночі був разом  із побратимами Юрій Петрович, не раз і не два доводилось їм дивитись смерті в очі, коли на руках стікали кров"ю захисники майданівської трибуни, яку намагались взяти януковицькі посіпаки.Тому і горнуться до нього , як до вожака, що вів за собою, з якими  розділає  погляди, серед яких найсвятішими є боротьба за рідну  українську землю. А тепер виявився ще й хорошим організатором.

Кров"ю активістів скроплена земля на сході держави. Окремі з них і досі перебувають в добровольчих загонах,Збройних Силах України, поширення набув волонтерський рух допомоги воякам в зоні АТО.До всіх цих та інших патріотичних акцій причетні наші земляки зоорганізовані самбірською самообороною. Ця тема червоною ниткою проходила у майже у кожному виступі, де з болем у душі згадувались Герої Небесної сотні.
 
Ось вони і  зібрались минулого тижня у Народному Домі м.Самбора, щоб визначити спільний передвиборчий шлях , точніше поговорити про стратегію і тактику на цей період: іти  на вибори до самбірської міської ради і поборотись за посаду самбірського голови від імені партії "Воля".

Вражав вік аудиторії, а це в більшості молоде покоління, що загартувалось на революційному граніті, які не піддаються грошовій спокусі, які прагнуть одного- чесності на словах і в діях.

Серед гостей були і представники Турківщини, Трускавця, Дрогобича, Старого Самбора. Вони приїхали, щоб підтримати самбірських колег з самооборони.

Ряд слушних думок, пропозицій на цьому , так би мовити установчому зібрання, висловила Ольга Балабала, як член Ради партії "Воля"з Києва , підкресливши, що в політсилі не має вождів, 90 % її представників ніколи не були в жодній партії. Головний принцип  :добитись реєстру громадського майна, землі і доступ до прозорого використання фінансів. В ОДНАКОВІЙ МІРІ ЦІ ПРОЦЕСИ АКТУАЛЬНІ,ЯК НА НИЗОВОМУ, ТАК І НА ВИЩОМУ ЩАБЛЯХ ВЛАДИ.

Свідченням реальної політичної децентралізації є той факт підкреслила вона, що прийняті рішення на низовому рівні не завжди можуть погоджуватись чи співпадати з позицією вищестоящого органу і навпаки. Йде мова про повну самостійність при розгляді питань забезпечення житєдіяльності території, яку представляють низові осередки.

Під час обговоренняв тих чи інших питань в  залі витав дух побратимства, дух самопожертви заради справедливості, чесності в ім"я покращення життя всіх верств населення.

Зрозуміло торкались і найболючішого питання- боротьби з корупцією. В цьому  самооборонці регіону вже мають деякі конкретні напрацювання , адже наступають на "п"яти" чиновникам і бюрократам. Позитивні результати дають регулярні зустрічі в трудових колективах, які проводить Юрій Гамар із своїм активом. Мова йде про обговорення Статуту територіальної громади міста.Є певні подвижки  співпраці з правоохоронними структурами.

Чи не одними з перших громадські активісти повели реальну боротьбу з крадіжкою гравійно-піщаної суміші з русла річки Дністер. Домоглись відставки керівника управління юстиції через бюрократичні замашки.

В переліку добрих починань і випуск кількох номерів газети "Самбірська самооборона", яка тепер перейменована на " Рідне місто"

Копіткою  працею в трудових колективах намагаються донести, що заслуговують на довір"я самбірчан в боротьбі за право відстоювати їх інтереси в місцевому органі влади.

Перший крок презентаційнової політсили "Воля" пройшов без зайвої помпезності, по діловому, щиро. Викристалізований майданівський  дух набирє обертів і сили.

Як кажуть: з роси і води.






Переглядів: 1404 | Додав: Oksana | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 2
2 Малий   (14.09.2015 08:21) [Материал]
Рука руку миє. Ворон ворону ока не виклює. Де решта повідомлень?

1 Маляр   (12.08.2015 12:10) [Материал]
Де побачити фоторепортаж пана Теличка із заходу. На світлині він перший справа

Ім`я *:
Email *:
Код *: