Головна » 2015 » Вересень » 6 » Zacofany, загальмовані -синоміми
14:01
Zacofany, загальмовані -синоміми
123456

 

Стартувала виборча компанія до місцевих рад, які мають відбутися 25 жовтня ц.р. На хід її проведення, безумовно, відіб”ються події в центрі Києва 31 серпня, після прийняття Верховною Радою України в першому читанні закону про зміни до Конституції.

 

Але треба думати і гадати про справи  буденні, як жити далі: покращити  шляхи сполучення, забезпечити належні умови праці  і результативність роботи в соціальній сфері,  позбутись корупції, дотримання правопорядку тощо не десь там в столичному «космосі», де політики зводять між собою порахунки...

Все це у значній мірі залежать від новообраних місцевих депутатів, від органів самоврядування ,владу сформувати котрих вони покликані.

Здебільшого звикли кивати на верхи, хоч насправді, як собі постелимо, так і виспемось. Вуйко з Канади ,чи з іншої планети не прийде і не зверне увагу, щоб  шляхи довше служили потрібно вчасно кювети чистити, щоб стічні води не затримувались на дорожному полотні, що дорогу потрібно переходити у визначених місцях і не по діагоналі, як ми звикли, а впоперек, що міська влада повинна потурбуватись про місця паркування автотранспорту  та ін..

Пишемо і акцентуємо увагу  на прописних істинах, тим часом  жоден сільський голова в районі не пройшовся по підпорядкованому населеному пункті і не заставив мешканців не галасувати, а зробити елементарні речі: прибрати непотріб біля  свого обійстя -купи гравійної суміші на проїжджій частині шляху, не заставить очистити канаву тощо.

Не прийде сільський голова і не скаже свою принципову позиція, яка захищала б громадські інтереси. І ось чому? Завтра вибори, навіщо конфліктувати з потенційними виборцями…

І так з року в рік, киваємо на верхні ешалони влади, а на місцях не робимо елементарні речі.

З усіх бід,на які нарікаємо -90% провина лежить на місцевих органах влади. То ж треба думати,кому довіряємо  комфорт життя собі, дітям, онукам– «професійним» брехунам, корупціонерам ,чи справжнім представникам громадських інтересів в селі, місті.

Про так званих "патріотів" у вишитих сорочках нище колін, чи ораторів ,що на кожному кроці  схильні декларувати "Слава Україні!" свідомо не підкреслюємо.

Якщо вже чверть віку помиляємось, то може досить. Там на «горі»наш кінцевий «продукт»- корупція, безпринциповість, байдужості, що межує із злочином.

Даруйте за відвертість, але є такий влучний польський вираз  zacofany, що в перекладі українською означає загальмований. Доки ми будемо перебувати з такому образливаму стані--  наша проблема. Як її вирішемо покажуть вибори 25 жовтня 2015р.


В міру  можливостей інтернет-ресурсу «Самбір-майдан» намагатимемось впливати на цей процес. Разом з Вами, шановні наші симпатики, допомагати в пошуку істини.

Отже,запрошуємо до розмови чи то в окремих інформаціях, статтях, чи коментарях. Просимо не вдаватись до образ, зведення порахунків з опонентами. Щоб спростити доступ до коментарів не обов"язково вказувати свій Email, а достатньо поставити своє прізвище чи ім"я та правильно набрати код. У випадку, якщо "доступ заборонено" бажано перевантажити комп"ютер і повторити спробу.

За зміст коментарів несе відповідальність автор. Повторюємо:образливі та наклепницького характеру  будуть вилучатись

Переглядів: 971 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Хрін-2   (08.09.2015 12:43) [Материал]
Польську хвалите, а українську ганите. Чий хїліб їсте, панове писарі?

Ім`я *:
Email *:
Код *: