Головна » 2016 » Вересень » 12 » Я-КОНЦЕПЦІЯ: ПРО СЛОНІВ І ПОЛІТИКІВ
14:24
Я-КОНЦЕПЦІЯ: ПРО СЛОНІВ І ПОЛІТИКІВ
123456

Виявляється, лише у трьох видів тварин присутня «я-концепція». Якщо пояснювати на хлопський розум, а інакше я не зможу, то це можна назвати присутністю уявлення про себе, розуміння себе, усвідомлення. Десь так, наскільки я коректно переповів. Ці тварини – слони, дельфіни та людиноподібні мавпи.

Як вчені це досліджували. Ставили тварину перед дзеркалом. Через якийсь час малювали на обличчі тварини якусь пляму і знову підносили дзеркало. І от лише слони, мавпи і дельфіни реагували на неї, при чому реагували на неї не в дзеркалі, а на своєму тілі. Тобто розуміли, що проблема не у верцадлі, а у них самих. Цікаво.

А мені натомість зразу прийшли в голову українські політики. Ну чого воно так має бути. От, приміром, слон. Вайлувата тварюка, з величезними вухами, як в одного мого друзяки, і хоботиськом, а розуміє, що нема чого на дзеркало кивати, коли писок висмаруваний. І мавпа дурнувата це розуміє.

А до якогось депутата чи міністра це ніяк не може дійти. Дивляться у дзеркало і починають його від неіснуючої багнюки відшкрябувати. Бо ж їхні мармизи апріорі не можуть бути лайном витатляні. Вкраде гроші, засрає роботу, купить за невість які гроші розкішну хату, наробить встиду на весь божий світ і винен – головне – не він, сучий син, а всі, крім нього. Винна громадськість, яка піднімає рейвах. Винні, звісно ж журналісти, котрі це висвітлюють. Цілий світ їм винен.

В принципі, розумієш, що з «я-концепцією» в більшості українських політиків не склалося. І усвідомлюєш, що далеко не кожного з них взагалі годиться людиною вважати. Але як іноді хочеться, аби наші можновладці доросли хоча б до рівня слонів чи людиноподібних мавп. Про дельфінів не кажу – надто шляхетні створіння.

Переглядів: 536 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: