Головна » 2017 » Серпень » 29 » Де будівельний паспорт? Хто на коні, а хто у лайні?
21:36
Де будівельний паспорт? Хто на коні, а хто у лайні?
123456
Ще кілька днів тому на цьому майданчику колишнього склозаводу по вул.Торговій  продавали автозапчастини, шматекс тощо. Нині від контейнерних вагончиків і сліду не залишилось,  немов здуло розкладачки з секонд-хендом.

 Підприємців зазделегідь попередили про передислокацію. Як і годиться, для переїзду на територію приватного підприємства "Ліля", що на вул. Копилевій, допомогли автокраном, іншою технікою.

Але "святе" місце , в центрі із всіма інженерними  комунікаціями, пустим не буває.Про це свідчить нашвидкоруч зведена огорожа. Всередині майданчика вже бурчить будівельна техніка. Ніхто не робить секрету з того, що цю площу свого часу приватизувало приватне підприємство, яке має відношення до вчорашнього міського голови .
 
Разом з тим кожного прохожого цікавить, яке призначення новобудови. Щоб розвіяти ці догадки, суди-пересуди власникам вартувало б завчасно вивісити будівельний паспорт.В ньому, як правило вказується початок робіт(умовно кажучи відлік уже розпочато),кінець, підрядник, замовник, кошторисна вартість та інша технічна характеристика.

Так поступають всі, хто себе поважає, хто поважає мешканців міста. Сподіваємось, що цей "дріб"язок" буде враховано, аби  самбірчани не переймались  догадками.Не секрет, що є й такі "гарячі голови", котрі готові помітингувати з цього приводу,підюджувати жителів сусіднього будинку на зразок: "не дамо, без нашого погодження"і т.д і т.п.

Аби цього уникнути потрібно встановити будівельний паспорт. Не хочеться вірити, що  поважний власник цього майдану міркував в процесі робіт утрясати всі передбачені законом дозволи.Наразі, як казав один з політичних класиків: маємо те, що маємо.На побутовій мові це сприймається інакше: хто на коні, а хто у лайні? 

Заздрити, тішитись від окремих життєвих недоречностей ми навчились.

Антон Рогач, член громадської ради при самбірському міськвиконкомі


 

Переглядів: 441 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: