Головна » 2018 » Лютий » 13 » Хто кому роботи завдає? Чи стала самбірська міліція-поліцією?
11:32
Хто кому роботи завдає? Чи стала самбірська міліція-поліцією?
123456
До нашої редакції надійшов лист, який гріхом було б залишити поза увагою. Його неповний  виклад подаємо у вигляді   ксерокопії і у друкованій версії, для зручності переглядачів, зберігаючи орфографію.

«Дикість не закінчується: поламали п"ять  дверей сьомої школи- такий заголовок Р.Погонича у вставці до газети «ВЗ». Також він пише «…нічого особливого цінного не вкрали, лише розбили двері. Це було у редакції та друкарні…у дорослій і дитячій поліклініках. Минулої суботи 5 дверей пошкодили у СШ №7. Як нам видається ,  хулігани знущаються  і над  містом, і поліцією. Але ж такі невловимі, аж дивно… І робить висновок, що влазять в ті установи, які  нема  сигналізації або відлучився сторож. Начальник поліції міста п.Сушко вірно говорить в інтерв'ю Н.С. від 2.02.18р. про спільну боротьбу зі злом, але висновок- «встановити елементарну сигналізацію в приміщеннях.»


Далі за текстом листа: «Прочитавши ці два повідомлення хочеться сказати, що Р.Погонич набагато професійніше оцінює ситуацію ніж професіонал. З чого це? Ніхто не ставить питання де були сторожі і за що отримують гроші? Що не чули  коли вибивали двері? А чи ходять на роботу? Чи, можливо так як траплялося раніше- вони ніби є,але на роботі фактично немає. Мене дивує фраза- сторож під час роботи відлучився. Це те саме, що сказати, що водій маршрутки з людьми відлучився із-за керма і транспорт їде сам, хірург під час операції відлучився і т.д. Злодії фактично нічого не взяли, а лише повибивали двері, понищили майно. Чи вбереже від цього елементарна сигналізація? Чи встигне поліція за цей час? На мій погляд це допоже як мертвому припарка.   Нищиться майно, двері декілька хвилин, а коли врахувати, що приміщення, що знаходяться майже в центрі міста  злодії для відходу мають широкий вибір, то висновок однозначний. 

Хочеться пригадати самбірчанам декількарічний трафунок із магазином золота в центрі біля колишньої «гарнізонної столової», яка була «обчищена» і теж була сигналізація і працівники охорони декілька раз приїжджали на спрацювання виклику, але це не вберегло. Так магазин золота не вберегли, а двері і майно сигналізація вбереже? Не будемо смішити один одного.

Пригадую також десь 5-7 років  назад «чистили» вночі магазини біля базару. Чому? Дуже просто- в місті говорили, що одна приватна фірма, що мала ліцензію хотіла їх охороняти. Я нікого не звинувачую, але аналогії видно, нічого нового не придумано.

Скажіть будь-ласка, щоб вберегти майно держустанов: освіти, медичних, на які і так не вистачає коштів на зарплати пропонують встановити сигналізацію. Це як мінімум двері вхідні, і всі вікна першого поверху. Це десятки тисяч грн. на один заклад, а крім того щомісячно платити за сигналізацію. Хто ж виконавець цих робіт? Ну, звичайно, підлеглі п....

Ми з вами за свої відрахування утримуємо поліцію, щоб нас , наше і державне(тобто спільне) майно захищала, а вам знову ж  ще вимагають в нас гроші на сигналізацію?...»

В кінці листа автор робить висновок : ‘’Мене бентежить і те, що мовчать наші обранці- депутати, а серед них є вчителі, лікарі, журналісти- об’єкти яких попали під вандалізм з боку хуліганів. Із ЗМІ на нас іде потік інформаційного бруду про беззаконня, грабежі, вбивства… Невже ми в такому маленькому, спокійному місті дозволимо і далі бути заручниками безчинств.’’

Автор, який назвав себе не байдужим самбірчанином, висунув свої припущення, версію на підняту  тему. Можна з ним погоджуватись або сперечатись, але проблема існує, як і те, що керівники відповідних держустанов не контролюють роботу своїх підлеглих, покладаючи відповідальність виключно на поліцію.А так не повинно бути.

 Не раз і не два ми звертали увагу, як на кільці- розв"язці  навпроти «Рути», припарковуються автомобілі, що створюють  аварійну ситуацію. Реакція- нульова. Або таке. Під носом у правоохоронних органів і нас з вами, шановні самбірчани, розтягують все, що тільки можна поцупити з будівлі колишнього філіалу університету. Жах що діється, заглянувши з тильного боку.Це ж громадське  майно, наше суспільне надбання. Нам спільно потрібно його охороняти. А насправді виходить: моя хата скраю, я нічого не знаю.

Ми далекі від думки, щоб безгосподарність,байдужість, яка межує із злочином, звалювати виключно на міліцію, чи то пак поліцію. Але, останній сигнал, що  днями  вандали  поглумились:  повибивали шибки у СШ №8 ,знову викликає  певні роздуми ...

Та і пригадуються недавні звинувачення однієї сім'ї з Самбірщини, яка відчула на собі "культуру" поліцейських: "Сім’я із Самбірщини звинувачує «нетверезих поліцейських у хамстві» .Наскільки це відповідає дійсності має довести незалежне слідство.

Давайте не драматизувати ситуацію, а всім миром наводити порядок, починаючи від свого порогу, вулиці , міста в якому живемо. Головний наш ворог- байдужість, яка межує із злочином, хоч вини із стражів правопорядку ніхто не знімає. Як продовження до сказаного,висловлюємо свою прихильність  автору листа,обнародуючи цікаві роздуми .

Підсумок: боротьба за виживання у нашій країні нагадує броунівський рух, що "плавно" переходить у керований хаос. На жаль, приклади з київських печерських пагорбів , рекошетом відбиваються на  місцевих життєвих буднях. Дотично це прослідковується у піднятій темі. Сподіваємось, що вона знайде своє продовження. Отже, запрошуємо до щирої і відвертої розмови.

Антон Рогач, м.Самбір

Переглядів: 441 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 гуцул   (18.02.2018 12:34) [Материал]
Про шо ви повідаєте? Про які зміни в поліції? Єдна зміна відбулась-змінили кольори споднів і чапек,а решта (хабарі,кришування,вибиття показів і т.п)як було,так і залишилось.

Ім`я *:
Email *:
Код *: