Головна » 2015 » Грудень » 11
Два роки тому дзвони Михайлівського монастиря в ніч із 10 на 11 грудня 2013 року били у набат. Він нагадав владі, що вперше з часів середньовіччя дзвони Михайлівського собору били в набат, закликаючи громадян підтримати своїх братів і сестер на Майдані. Тисячі людей відповіли на цей заклик. На дзвін Собору з усього міста кияни сходилися на Майдан.
Переглядів: 566 | Додав: Oksana | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

Наш коментар 10.12 2015р.

Наш народний  депутат по 120 в.о., голова комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярослав Дубневич повідомляв, що підготував проект Закону про спрощену процедуру реєстрації на митниці легкових автомобілів із закордонними номерами, зокрема збільшення терміну  користування транзитних автомашин в Україні. Але... Казав пан - кожух дам, та слово його тепле!

Активісти «Західноукраїнської асоціації власників транзитних авто»(«ЗАВТРА») намагалися полегшити життя тисячам українців, чиє авто зареєстроване за кордоном, проте депутати «Самопомочі» проігнорували законопроект, через що він не дійшов до Верховної Ради. Про це 9 грудня на прес-конференції заявили активісти ГО «ЗАВТРА».

Проблема перетину кордону для власників транзитного авто постала вже давно. Але чому, попри незручності, українці реєструють свої автомобілі за кордоном, а не в Україні? За словами співкоординатора ГО «ЗАВТРА» у Львівській області Станіслава Бучацького, така ситуація виникла через дороге розмитнення та акцизний збір.

«Україна – друга у світі за віком і вартістю автомобіля. Середній вік автівок в Україні складає 21,5 років, в той час як у Польщі цей показник десь на рівні 15 років. Попри це, ціна на автомобіль в Україні значно вища, аніж у Польщі. За дві тисячі доларів за кордоном можна купити вживану іномарку у хорошому стані, в той час як в Україні ціна такого авто десь шість тисяч. Саме через цю колосальну різницю багато водіїв сплачують кошти за страховку і техогляд у бюджет інших країн, а також їздять на кордон раз у п’ять днів», – зазначив він.

Переглядів: 615 | Додав: Oksana | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (1)