Головна » 2015 » Грудень » 18 » Штрихом про "писак", непорозуміння з поліціянтами і Автобан на ріллі ...
06:35
Штрихом про "писак", непорозуміння з поліціянтами і Автобан на ріллі ...
123456

Автор цих рядків не раз і не два бив на сполох, коли  гравійні шахраї  русло р. Дністер та прилеглу до нього охоронну зону, перетворили у місячний ланшафт.

Користуючись міліцейсько-прокурорським "дахом" одну автомашину піщаної суміші, для людського ока , везли ніби то  до школи, церкви, а далі  гендлювали гравієм майже на території половини області. Не випадково розголосу набрав   кооператив "КДБ"( за початковими літерами  прізвищ перших осіб міста Самбора та району), що "спеціалізувався" на цьому промислі.

Не полінуйтесь прочитайте ці інтернет-публікації - ... .at.ua/news/2012-04-01-135 та/news/2012-09-07-360(Самбірські паперові редактори накладали "вето" на такі та подібні статті).

Кожна з місцевих газет лишень дотично   піднімала вищенаведену  тему. Не піднімала бо тримали ніс по вітру. боялись  образити будь-якого чиновника.Більше того, догоджали, як могли. Тому не  дивуйтесь  колеги , коли нинішній міський голова Юрій Гамар називає нас за таку "корпоративну лояльність"- писаками. І є за що. Міг би назвати і журналістськими пішаками, прихвостнями ,які зневіліювали  свій професійних фах. Але це тема для іншої розмови.

Мешканці приміського села Задністря, як і більшість населених пунктів, потерпають від бездоріжжя. Тому вирішили самі давати собі раду. Минулої суботи громадою зібрались, щоб хоч частково, самотужки "полатати" ці ями,адже через шляхову пропасть автобус не їздить, дітей до школи ніхто не підвозить, швидкій годі вчасно доїхати до хворих.

На світлині одна із сотень "баюр" діаметром більше метра, глибиною- понад півметра.Уявляєте що буде з колесами, коли на швидкості потрапить туди машина. А ось інші  наочні  фрагменти шляхового полотна.

..

Під божу милість Ралівський сільський голова Тарас Андрейко, погодивши всі питання на верхньому щаблі влади, дозволив використати гравійну суміш, що під боком.Озброївшись лопатами, тачками, залучивши фіри, інші підручні і технічні засоби., дружно взялись до роботи.  Як коршуни на людей налетіли автомайданівці з легковим автомобілем з грізними номерами   ДУК ПС...

-Як так посміли без нашого дозволу щось робити,-розмахуючи руками висловлювався один із проводирів. І це в присутності сільського голови п.Андрейка , керівника низового осередку "Покров" п.Дудяка, сільського депутата п. Созанського.Більше  години "!качали "права, хіба що автоматами не страшили. Потім підключили цілий загін поліцаїв з папками, паперами. В хід пішли протоколи- допити...

Навіть присутність депутата обласної ради, в.о.  голови самбірської райдержадміністрації Олега Домчака,який не перший рік "вариться " в цьому соку, інших сільських активістів не заспокоїло цю "інспекторську  публіку".До речі, гравійним рейвахом в момент скоритались злодії "обчистивши" хату мешканця с. Задністря Ш.

Отак, господарські наміри, громадську ініціативу можна звести  до абсурду,посилаючись на параграф у законі. Хоч   кожна із сторін формально, по-своєму має рацію.Одні це розглядають, як теорію, інші- як практично  допомогти людям. Але ж людина на відміну від робота наділена божим даром думати, аналізувати в залежності від ситуації.

Тепер продовження цієї теми з іншого боку, коли вже так посилаємось на букву циркуляра.   Віддаль між селами Задністря і Бережниця автотранспорт  котрий рік долає по ріллі,  через безвихідь.Наразі у дві смуги. Є переспектива розширити її чотирьохсмугову, благо запасу орної ріллі вистачає: світлини

..

Цей п"ятикілометровий відрізок сільгоспземлі шириною біля 50-метрів називають жартома місцевим Автобаном. По паралельній дорозі годі пройти пішки не те щоб їхати на  авто. Тепер друга сторона медалі :уявіть собі, якої техніки, скільки палива треба потратити,щоб на кількох десятках гектарів родючої ріллі знову колосилась пшениця, кукурудза та інші сільгоспкультури...Не писати , а волати хочеться.На такий шлях дикунства  штовхають водіїв чиновники різного рівня через бездіяльність, байдужість, злочинну недбалість. Тут вже вираз  "ганьба!" не допомогає.Напрошується клич ",,...громадою обух сталить... "

Який вихід з цього земельно-шляхового  варварства, колапсу? Ми вже звикли до  добрих справи, які робить у нашому регіоні народний  депутат Верховної Ради України по 120 в.о.(куди входять і виборці Задністря , Бережниці, Чукви), голова Транспортного Комітету   Ярослав Дубневич. З його участю пасувало б позбутись цього неподобства. Міг би підєднатись до цього і народний депутат Андрій Лопушанський, адже далі шлях пролягає на його в.о.125, де сусідні села Кобло, Страшевичі, Созань Старосамбірського району і цією дорогою з"єднані з Самбором.

Знаємо , що коштів бракує.Але при добрій волі,за сприянняі названих депутатів вартувало б залучити ,як спонсора колишнього народного депутата від партії регіонів пана Плотнікова, адже цією дорогою користуються і його потужні машини ,які возять паливо-сирець із свердловини  села Созані, що поруч.Хоч дебіт її всього-навсього трохи більше ,як три тонни в добу.Та все ж ,за більше, як десять років  експлуатації ,під природнім тиском трохи  накапало цього добра. Міг би і поділитись "крихтами" прибутку. Заради справедливості скажемо, що за такою милостеню до нього ніхто не звертався. Шухлядні чиновники із "Західукргеології", обмежились лиш тим, аби догодити , підписали  вигідний  контракт-оренду експлуатації свердловини. Не виключено, що і їм щось перепадає з цього природнього  джерела, готівкою до кишені.

Ще таке . Знаємо, що частину коштів від платників податку місцеві ради використовують на свій розсуд. Не завадило б правоохоронцям перевірити скільки за останню каденцію  Ралівською сільською владою було переказано коштів  через мехкар"єр за щебінь, пісок , відсів.Цікаво , яку загальну суму виявить аудит від згаданого клієнта,чи використовувались ці   шляхові будматеріали за призначенням?

Під лежачий камінь вода не тече. Навіть у цій , здавалось би безнадійній ситуації ,можна знайти вихід, коли громадські інтереси переважатимуть над особистими. Саме таку надію вселяють нещодавні вибори до місцевих рад. Новообраний Ралівський сільський голова Тарас Андрейко був з своїми виборцями ,на так званому гравійному полігоні у Задністрі, від першої хвилини і не залишив їх у біді.


Антон Рогач, член Національної Спілки журналістів України ,Самбір-Задністря,mail Ant_@krovatka.su
тел.0963563959, 43-132.


P,S. Цю публікацію через електронну пошту намірені донести до відома народних депутатів пана Дубневича і пана Лопушанського. Їх реакцію неодмінно обнародуємо для виборців,

Переглядів: 1450 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 ангеліна   (27.12.2015 19:18) [Материал]
Та як ще головановий тримае тих злодіів ,позбулися Гетьмана -Бучка ,а тих крадіів ще тримае ,там варті сміху та свята трійця Бандурка Вагурак Саламіниха .

9 феся   (26.12.2015 14:55) [Материал]
тих злодюг ВАГУРАК БАНДУРУ САЛАМИН ТРЕБА ГНАТИ В ШИЮ А ТО 7АНДРЕЙКО СЯДЕ НА ДОВГО

8 олеся   (21.12.2015 15:25) [Материал]
О дійсно е грамотні люди ,це до майдан .треба було давно подумати про такі детектори і перевірити всіх чиновників

7 майдан   (21.12.2015 15:21) [Материал]
В Ралівку треба закупити детектор брехні .На цю керівну посаду треба щоб очолив сліпий і глухий німець .тоді буде порядок .А перевірити на дитекторі брехні треба таких осіб які очолюють державні органи влади ,робота з людьми ,дітьми .І стенапарат який робить відбитки не тільки пальців ,а відбитки цілих рук ,щоб прийшовши на роботу і йдучи з роботи проходили цю процедуру ,тоді буде видно чи вкрав чи здурив .

6 валентин   (21.12.2015 15:10) [Материал]
тут обсуждають як гравій вкрасти з Дністра .ви пишете ще і про землі і квартири .кадаш молодець довів людям інформацію про маетки Бучка .а треба щоби кардаш зробив в сільські раді всім кастрацію щоби люди знали хто що вкрав

5 михайло   (21.12.2015 13:19) [Материал]
всі пишуть про ралівку ,я стою на черзі з 1994 року на отримання земельноі ділянки під будівництво житлового будинку ,по сьогоднійшій день я неотримав .Скажіть чи колись наведуть порядок з тими злодіями в сіліраді Вже бучка нема а дальше бардак прийшли нові фірмачі .як і кого можна спитати по яких пільгах отримав бучко в ралівці декілька квартир ,багато земельних ділянок ,так як це все виложино на сторіці в громадського діяча Кардаш Андрія Ярославовича ,і навіть там стоіть питання на яких підставахах получила земельну ділянку Оксана Романівна сестра керівника сільськоі ради по землях Вагурак .а також там написано шо бучко мае багато землі яку вкрав в людей .хотіли би шоб новий сільський голова забрав ці землі в бучка і наділив тим людям які стоять по 20 років на черзі .

4 юрко   (19.12.2015 14:19) [Материал]
Шановна пані Оксано .Закрийте цю свою сторіночку .Ви знаете після Ваших витираннях коментарів які дописувачі пишуть ,склалаеться думка що Ви нічим некращі від тих злодіів про котрих люди висловлюють своі думки на вашій сторінці .Оказуеться що Ви ще той добре заробляете гроші на тих злодіях які просять витерти коментар про яких пишуть істину .Всі другі сайти такі як зік,вголос,захід нет,новини Украіни , Самбір,Фейсбук і решта існуючі висловлюють своі думки за висопосадовців і то ніхто невитирае коментарів .напевно цей сайт кормить вас тими злодіями .Прийміть це як необразу ,але задумайтеся і дайте людям щиро висловлюватись щоб тим злодіям було соромно що за них знають в цілому світі ,тоді може почнемо жити чесно і справедливо .В попередніх коментарях були визначені самі корумповані і очорнені злодіі де ім треба братися за розум що неропускали своі метастази другим особам .Треба щоб всі знали що дісно таке село як Ралівка треба зберегти від злодюг .

0  
3 Oksana   (19.12.2015 09:23) [Материал]
Панове Ралівчани! Замість того, щоб привітати  ви пишете один на одного всякі глупства. А потім нарікаєте на верхи. Заспокійтеся огляньтесь на себе без люстерка. Такі побажання вимушені витравлювати.Дебати закінчились.  В оселі звідки випромінюється таке зло не можке бути гаразду.  Доступ до інтернету не значить що хопили Бога за бороду. Та все ж -щоб вас не обминав святий Миколай.

2 женя   (16.12.2015 19:48) [Материал]
пане Рогач Антон незанімайтеся дурницями ,незаводьте людей в оману ,якшо пишете статті на цьому сайті то невидаляйте іх .скільки вам проплачують ті злодіі ,де ви видаляете всі коментарі і прикриваете іх .а тепер ви описуете що ви відстоюете інтереси громади .

1 Хереневич   (16.12.2015 15:20) [Материал]
Сторожиха, Повх і прикнувший до них Свинейко демонстрацію роблять перед Гамаром. Ігнорукють його зауваження. Треба з роботи звільнятись в такому разі, а не державного корита триматись як репій кожуха.

Ім`я *:
Email *:
Код *: