Головна » 2016 » Вересень » 16 » "Раша Тудей" (Russia Today) відпочиває ...
01:36
"Раша Тудей" (Russia Today) відпочиває ...
123456
Днями з пізнавальною метою побував на сесії міської ради.Враження перевершили всі очікування. Як не старався  міський голова п.Гамар направити її роботу у конструктивне русло все одно зашпортались на затвердженні порядку дня. Дебатували, говорили-балакали навколо цього кілька годин.Ніякий регламентний лікбез не діяв. Нарешті, після процедурної суєти його затвердили. Потім знову спіткнулись на так званому двадцять восьмому питанні- ділянки промислового ринку та позиції з цього приводу  ТзОВ "Ринок-сервіс", де вичерпне пояснення дав керівник підприємства, депутат І.С.Денькович. Але це тема окремої розмови....

Тим часом  марно сподівались, що хтось з міських вибраних найманців порушить питання про подію, що сталася в Самборі в ніч 25-ї річниці Дня Незалежності України, тобто 24 серпня .Надіялись,що запросять аби  поінформував присутніх головний поліціянт міста та району чи один з  його заступників або  міськрайонний прокурор.

На жаль, не сталося так, як гадалося. Ми б не привертали цьому факту такої уваги, якби він не набрав вселенського розголосу,завдячуючи зіківському інформатору: "У Самборі на Львівщині у День незалежності підпалили брезентове накриття сцени"(ЗІК 25.08.2016р.)

Поодьтеся, що такий злочин, ще й у  день народження держави, має політичне забарвлення і , очевидно, кваліфікується ,як посягання на державний устрій країни. З викладеної інформації не відомо чи відкрито кримінальне провадження по даному факту,  чи вирішено питання внесення відомостей  до Єдиного реєстру досудових розслідувань  ,чи проведено належні слідчі дії,зокрема чи допитано можливих свідків. Питання, питання??? 

Буквально на другий день, тобто 26 серпня в цьому ж інтернет-ресурсі(відомим в Самборі "майстром від пера")  знову мусується  ця ж тема,   під красномовним заголовком: "Самбірські поліцейські врятували накриття великої сцени від пожежі". Слава Богу не написав, що було піднято по тривозі всіх стражпожарових регіону.

   
Скажемо відверто:якби не  інтернетівський аврал-алярим ніхто б з прохожих  вулицею Івана Франка м.Самбора, звідки як на ладоні проглядається сцена, не помітив би це  "ЧП". Ба, більше того, виявляється , як пише вже відома своєю опозиційністю до влади цеглового кольору "Самбірська газета"(26 серпня ц.р.) "...невідомі також розкинули дерев"яні обмежувачі площі, столи та інше".

Щось дуже "щиро" згадана цеглова газетка пише про появу на місці події керівників СКП"Об"єднане", що негідники "пофестивалили і підпалили накриття сцени", далі  переводить стрілки на "батярів" і таке інше.

Але честь мундира треба захищати.Як кажуть, речові докази злочину наяву. Карти в руки детективам. Повторимось: чи запротоколовано їх по гарячих слідах,чи зафіксовано першоджерело інформації, аж до їх використання через ЗМІ  і т.д.і т.п. З другого боку викликає похвалу і подив інформаційно-оперативна  складова.З офіційних джерел відомо, що безчинство скоєно близько другої години ночі,а по восьмій ранку  ця звістка облетіла світ.Репортер не дрімав. Нею"смакували" "Раша Тудей" (Russia Today). А чому б і ні, коли в "логово" бандерівщини "імперські  симпатики" виявляють  протест у такий спосіб.

Заодно просимо не змішувати цей, на наш погляд ,м"яко кажучи інспірований інцедент,  з подією про котру йтиметься нище.

Отже, місяцем раніше міщан стривожила звістка :"На Львівщині  вандали пошкодили пам"ятник Героям Небесної сотні у Самборі"(ЗІК 22.07.2016р.). Далі цитуємо: "Невідомі розбили плафони ліхтарів, пошкодили загородку біля самого пам’ятника майданівцям. Тут же були розклеєні та розкидані листівки з написом «Балто-Чорноморський блок. Проти бездумної надії на Захід. Приєднуйся до цивільного корпусу «Азов», а також подані номери  телефонів. На  місці події побувала оперативна група Самбірського відділу поліції".

Почерк, ніби співпадає. Знову ж таки запитання: що далі? Часу збігло досить.  Якраз цієї інформації бракує. Якщо в першому випадку,припускаємо, хтось "пожартував" то в другому...:

Напрошуються кілька  версій. Дві з них, на наш погляд, що мають  право на життя: чи дійсно з оперативної точки зору місто таке не благонадійне з вини нових керівників,  або  в боротьбі  проти нинішньої влади у опонентів "чорнила" не бракує.Для підтвердження останньої версії- газетно-цегловий та інтернетівський рейвах, який спостерігається тривалий час. Але все повинно мати свою межу. 

За збігом обставин позиція опозиціонерів, які прагнуть ратушного реваншу,  посилилась після того,як  міськрайонна прокуратура  угледіла корупційну складову в тому, що три чолові посадовці міськради, нібито,  проголосували  за надбавку собі відповідний процент  до заробітної платні. Складено протокол про корупцю, який зараз знаходиться в діїі. Далі справа на розгляді в суді.  

Читач вправі запитати. який зв"язок має злочин з політичним забарвленням із прокуратурою, яка робить свою , здавалось би буденну роботу?  Мова йде про найвищу в регіоні правову наглядову інстанцію.Хто як не прокуратура повинна володіти оперативною ситуацією в місті. Повсюдно дається взнаки наступ криміналітету, Самбірщина в цьому не  винятком, в той же час з гармати стріляємо по горобцях. Час, сили і засоби  зосередили на "процентах", коли під носом стались такі резонансні події.

Не виключено, що збереглись на наших теренах прокурорські  дозорці,шокінського вишколу, яких ще не торкнувся реформаторський дух. 

Тепер таке: в місцевих соцмережах бідкаються що,  наведених вище злочинів можна було б уникнути, якщо б  були встановлені відеокамери.Рація. Є друга медаль.Пригадую, коли на початку вісімдесятих років минулого століття над будинком колишньої вечірньої школи по вул.Котляревського хтось із доброзичливців спалив вночі советський прапор, два дні вистачило. щоб сищики знайщли винуватця. А нині ? Вибрали тактику  вчасно розголосити про прикрі випадки, але треба їх розкрити.
 
 Закінчемо на тому , з чого почали:чи спроможуться міські депутати викликати на килим рульових правопорядку і вислухати хід розслідування резонансних подій, пов"язані з безпекою в місті, як і дати оцінку   дій злопихателям до  місцевої влади, мета яких одна- дестабілізувати, штучно збурити ситуацію  і таким чином знову обійняти керівну булаву.
Антон Рогач, член громадської Ради при міському виконавчому комітеті,член НСЖУ

Переглядів: 814 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 гуцул   (03.09.2016 12:44) [Материал]
Пане Антосю..."Феміда" завжди пиши сє з вЕликої літери.

Ім`я *:
Email *:
Код *: