Головна » 2022 » Лютий » 23 » Автобус не їздить,варту від"жеребців" , курортний заробіток та комісованого кума
13:58
Автобус не їздить,варту від"жеребців" , курортний заробіток та комісованого кума
123456
 Ой, людоньки мої милі, дожились ми до того, що тільки скаржитись вміємо. А я збагнула, що в кожному негативі є багато плюсів.

Ну, наприклад, відсутність автобусного сполучення між селом Задністря і Самбором,чи якоюсь іншою частиною материка. Мешканці, які мають бажання відвідати райцентр вважають це проблемою. Всі, але не я. Ну подумаєш тьопаємо в дощ, спеку чи в снігову пургу.

 "Ноги на плечі" на лавку через Дністер і вже інша цивілізація. Торби несемо туди і назад, бо намагаємось на торг щось запропонувати: хто цибулю, хто часник, інший готовий поділитись молочком, сметанкою, не всі ж, слава Богу, приречені шастати чи їздити до Польщі. Назад повертаємось під враженням подій в маленькому Парижі, як нарекли наше  місто писаки-домкрати, чи то, пардон,демократи. Правда був випадок, коли в лозах підстерігали жіночок "жеребці". Але якось громадою відбиваємось від цієї напасті. "Бугайчики" дістали по "кулях" від ревнивих хлопів. 
Є частина чоловічої статі, які байдуже  ставляться до цієї проблеми , ще й підсміховуються. Знаю  такого "весельчака", який навідріз відмовився йти на "варту" біля кладки, щоб охороняти кращу половину , знаючи,що його кохана вміє дати відкоша. Іноді ще й кепкував з неї, бо праву ногу мала коротшу від лівої і потрохи  кульгала.

-Та за неї ніхто б і гривника не дав.
Так міг висловитись на адресу змореної домашніми клопотами людини. І то при всьому чесному люду.
Щоб пересвідчитись у сексуальній непопулярності милої відправив її на курорт у Трускавець.
Повернулась небога нескоро бо домоглась продовження розваг. Ще й не була впевнена, що  коли- небуть в житті доведеться знову скуштувати цього амурного кайфу. 

Вдома з порога кинула гаманець на стіл, який аж  тріщав від грошви.

Чоловік виявився матеріалістом і хвацько почав рахувати курортний прибуток.

-Марисю, а чому такі дрібні куп"юри?

-А мені  грубші і не давали, так як ти наврочив....

-О-го-го!, - вигукнув з пересердя.

-За молодості ми з кумою не дозволяли , аж такі "рекорди",- почав бурчати собі під ніс, з виглядом обличчя, яке враз стало бурячковим...

Ми до чого зробили цей ліричний  відступ? Тепер хлопи  мають добру науку і ретельно нас зустрічають біля кладки через Дністер. Ніхто з них не сміє подумати щось лихе про свою жінку.  Стопроцентна підстраховка гарантована.

Розмова наша почалась про автобусну проблему, якій передує бездоріжжя. Її частково вирішили бо маршрут Самбір-Задністря-Бережниця- Кобло направили через Чукву, але нам від цього ні  холодно, ні жарко.
Виробляємо силу  волі і вміння долати перешкоди. Спрацьовує інстинкт самозбереження.

Правда , я недавно почала хвилюватись. Чула, що можуть бути позачергові вибори. Неодмінно потягнуться до нас кандидати різних рівнів і мастей, солодко приспівуватимуть. Так може нестати для мене нинішніх переваг села і запустять особовий транспорт. Тоді відпаде потреба у чоловічій варті , щоб "жеребці" не"полакомились" на котрусь . Торби доведеться доставляти на ринок з комфортом.

А я як "їздила" одинадцятим  номером, так і далі дотримуватимусь цієї традиції. Відпустку маю на "зелених жнивах". Чоловік спокійно спить , в мене виробилась алергія до того нині модного поняття, яке вчені нарекли  сексом. Був випадок, коли один відважився на "комплімент" . Не розгубилася і відразу вхопила його за  путало. Він подумав, що беру до писка,а я стиснула ці два кружельця-цимбали біля  стержня щосили обома руками. Після цього його сподні на задниці вмить змокріли, очі побіліли,повітря набралось  токсичної концентрації, що не дай боже іскри, гримуча суміж могла б вибухнути. Довелось приводити горе- залицяльника  до тямки дністровою водичкою...

Як бачите, відсутність автобуса має свої плюси і мінуси. Тому  я і далі на "коні", даруйте, своїм "бугайчиком" контитуюсь і на "чуже" не претендую. Після упом"янутої оказії  хлопи мене обходять десятою дорогою.Сусідки заздрять, а "бички" , щоб не ризикувати замельдувались через військовий комісаріат в зону АТО чи як нині модно говорити територіальну оборону. Того, що робив напад на мене не взяли- комісували і була на то причина.Самі знаєте яка.

Ви читаєте, а я вже переймаюся з чим завтра піду на самбірський ринок? Принагідно погутарю про ратушні справи, афіші перегляну. Довідаюсь чи не з"явилась якась ваканція. Нинька ця тема стала найбільш популярною. Не виключено, що і сама замельдуюсь на тендер.Модними стало нинька це слово.

Наразі  ставлю крапку: юш Параню по коханю. Маршрут відомий: сільським прогоном на лавку, далі Самбір. Мою борзу ходу називають свинський трьоп, бо дрібочу ногами,як коза рогами. Чуть не забула оповісти про сусіда, якого в селі називають козячий аматор. Часто-густо любить собі підспівувати:
Якби, я мав козу, я би не женився,
я би козу тинди-ринди, молока напився...

Отаке в житті буває: через депутатські обіцянки доріг і далі не має- одні напрямки А я тим не переймаюсь бо чоловіка в портках маю. А в них його і моя гордість, і слава, і сила!Свій до свого,по своє. Всі нам заздрять бо любимось  по- справжньому. 
Нашій байці кінець, аби не розбився горнець.


P.S. Думки почерпнули з листа  Олі, до нашого інтернет-сайту "Самбір-майдан",який трансформувався у однойменний фейсбук. 

Мав честь все це впорядкувати і на широкий загал подати 

Антон Рогач, журналіст з Самбора


Переглядів: 1343 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ростислав   (13.02.2018 22:06) [Материал]
Прошу добавити ще фото реального стану дороги від Задністря по старому маршруту аж до села Кобло ,та відправити це на сторінку прем'єр міністру Украіни. Дякую.