Головна » 2018 » Січень » 11 » Політика і час
16:31
Політика і час
123456
 

 
 

Експерти США прогнозують новий Майдан і повалення влади в Україні

Про це пише старший науковий співробітник Центру Євразії організації "Атлантична рада" Діана Френсіс. Ця організація в 2014 році відзначила Порошенка нагородою "Громадянин Світу".

Стаття представника "Атлантичної ради" вийшла під назвою "На цей раз все буде зовсім, зовсім інакше".

"В Україні крім потужної призовної армії є безліч патріотично налаштованих ветеранів. Цей факт принципово змінює якість будь-якої майбутньої вуличної революції, яка може відбутися, якщо нинішня влада відмовиться повноцінно реформувати країну до виборів 2019 року",

- пише Френсіс.

На її думку, після нової революції в Україні не буде хаосу, який трапився після Революції Гідності через те, що українська армія зараз набагато сильніша, ніж та, що була у 2014 році, а країна вже має низку чесних політиків, яким можна передати владу, якщо відбудеться новий Майдан.

"У країні посилила фінансові інститути, вона отримала важливий досвід співпраці із західними союзниками, створена так звана "інфраструктура управління", до якої залучені сотні чесних парламентарів, менеджерів, фінансистів, адвокатів, активістів, представників міжнародних донорських та благодійних організацій. Деякі з них вже проводять неофіційні зустрічі, зокрема, це київський гурт з 200 технократів, яким під силу здійснити негайну мирну передачу влади",

- заявляє експерт.

Відзначимо, що автор недвозначно дає зрозуміти, що США і союзники можуть стати на бік нових революціонерів, якщо до президентських виборів 2019 Петро Порошенко не виконає чотири умови західних партнерів.

  • По-перше - відкликати і переглянути свій законопроект про Антикорупційний суд, дозволивши цьому органу діяти незалежно, "як цього вимагають українці і західні донори".
  • По-друге, припинити атаки на Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).
  • По-третє - зняти недоторканність з депутатів Верховної Ради.
  • По-четверте, заборонити політичну пропаганду на телебаченні напередодні виборів 2019 року, "щоб нівелювати вплив олігархів".

"У Порошенка мало часу. Антикорупційний суд повинен бути створений негайно, до весни 2019 року мають бути винесені рішення як мінімум за трьома резонансними справами, відкритим Національним антикорупційним бюро України",

- заявляє Френсіс.

Стаття закінчується в ультимативному тоні, який ще рік тому навряд чи можна було б почути від західних партнерів.

"Якщо необхідні перетворення не будуть проведені, можливий спалах вуличних протестів напередодні виборів. Вони отримають широку підтримку з боку міжнародної громадськості. І, володіючи військовою силою протистояти Росії, українці, нарешті, отримають шанс скинути одіозні еліти",

- резюмує експерт "Атлантичної ради" .

Відзначимо, що "Атлантична рада США" в 2014 році відзначила Петра Порошенка нагородою Global Citizen Award (Нагорода Громадянин Світу), коли він виступав перед її експертами, зокрема Діаною Френсіс.

Також зазначимо, що ця стаття не є офіційною думкою Державного департаменту США.

Переглядів: 364 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: