Головна » 2015 » Листопад » 27 » ВРУ закликала світ визнати Голодомор геноцидом українців
17:39
ВРУ закликала світ визнати Голодомор геноцидом українців
123456

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору народні депутати підтримали заяву, в якій Верховна Рада України закликала всі країни світу визнати Голодомор 1932-1933 років актом геноциду українців.

Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Києві. Фото: inforesist.org
Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Києві. Фото: inforesist.org

У п’ятницю, 27 листопада, відповідний текст заяви зачитав перший заступник голови ВР Андрій Парубій.

«Верховна Рада України звертається до держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу. Наша спільна пам’ять про злочини минулого є гарантією того, що вони не повторяться в майбутньому», – йдеться в тексті заяви.

Депутати вшанували пам’ять загиблих в роки радянського режиму українців хвилиною мовчання. Також Парубій звернувся до всіх українців з проханням запалити свічку пам’яті і вшанувати таким чином усіх, хто помер від голоду.

«Хочу закликати українців у всіх куточках світу та в Україні – у Львові, в Донецьку, в Луганську, в Севастополі, у Києві, завтра в 16:00, коли будуть вшановувати пам’ять жертв, які загинули від комуністичного терору, запалити свічку пам’яті», – сказав Парубій, повідомляє «Обозреватель».

Переглядів: 595 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ІНФОРМАЦІЯ   (28.11.2015 13:31) [Материал]
Сьогодні 0 15.30 біля памятного знаку Жертвам Голодомору відбудеться колективна молитва за душі померших від голоду 32-33 років.Прохання долучитись до молитви/Заради майбутнього памятаймо про МИНУЛЕ.

Ім`я *:
Email *:
Код *: