Головна » Архив новин
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 131 132 »

Картинки по запросу голокост бабин яр

Пане Щаранський! Я, журналіст-аматор. Чому аматор, бо на хліб заробляю у інший спосіб- працею рук в тому числі і фізичною. Наперед вибачаюсь перед читачами  за кострубатість стилю і деяку не послідовність у викладі думок. То ж ,як і Ви переймаюсь історичною правдою про Голокост єврейського народу. Знаю цю правду не з книжок, а  і з розмов матері, яка врятувала у часи лихоліття другої світової бойні  не одну єврейську сімю. Цій трагічній історії торкався в публікаціях: «Турка –центр бойківського краю чи довоєнна столиця іудеїв», «Про перспективи зведення історичного меморіального комплексу на єврейському кладовищі" , «Жиди чи євреї? Покірне телятко дві корови ссе. а буйне- жодної! Думки з приводу єврейського кладовища та житлообрій «Бойківське Торонто"(йдеться про Самбір-А.Р.) та інші, в місцевих ЗМІ.

Переглядів: 455 | Додав: Oksana | Дата: 12.06.2019

Антон Рогач
Андрій Богдан- український Кіссенджер, з бойківським корінням і розумінням проблем держави, яка опинилась перед викликами політичного конфлікту поколінь.
Антон Рогач
Цей самородок ще себе покаже в якості керівника АП.
Відповідь3 тиж.
Такі красиві були колись відпочинкові бази в нашому країї.
Переглядів: 640 | Додав: Oksana | Дата: 21.05.2019

Символ України  
Сьогодні українці відзначають день вишиванки / Ілюстрація REUTERS
Переглядів: 304 | Додав: Oksana | Дата: 16.05.2019 | Коментарі (0)

 

Сьогодні львів’яни попрощалися із морським піхотинцем з Турківщини 24-річним Іваном Сакалем.

Автомобіль з домовиною зупинився на проспекті Свободи, навпроти пам’ятника Тарасу Шевченкові, о 16.45. Плачучи, люди кладуть біля труни оберемки квітів, моляться.

«Коли трапилося зіткнення з групою противника, Іван узяв удар на себе, щоб побратими встигли відступити. Він загинув, зберігши життя інших. Військові пам’ятатимуть його порядним, сміливим і вірним принципам та військовій присязі», – розповів товариш Івана Андрій з позивним Підлий. 

.

Переглядів: 401 | Додав: Oksana | Дата: 09.05.2019

У Турківському районі , від укусу змії постраждав чоловік
Результат пошуку зображень за запитом "змії атакують"

Про це повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, пише Четверта студія.

2 травня у Турківську ЦРЛ госпіталізований 33-річний мешканець с. Івашківці Турківського району з діагнозом укус змії.

Стан потерпілого задовільний.

Переглядів: 292 | Додав: Oksana | Дата: 08.05.2019 | Коментарі (0)


+відео
«Життя під час подорожі – 
це мрія в чистому вигляді»
 
(Агата Крісті (1890-1976))

У своєму романі «1Q84», японський письменник і перекладач, Муракамі Харукі (1949), зазначив: «Зі мною теж таке буває. Дивлюся на карту – і раптом виникає дике бажання відправитися невідомо куди. Якнайдалі від зручностей та благ цивілізації, аби своїми очима побачити, які там краєвиди і що в тих краях взагалі відбувається. До лихоманки, до тремтіння. Але звідки в тебе це бажання з’явилося, нікому пояснити не можеш. Цікавість в чистому вигляді. Нічим не зрозуміле натхнення».

Минулого року троє друзів Роман, Іван та Леонід звершили дві невеличкі мандрівки по річці Стрий, а потім довгими вечорами, за горнятком міцної карпатської гарбати, ділилися своїми спогадами з ближніми, смакуючи та приправляючи гумором різні мандрівні епізоди. З їхніх оповідей і вирішив написати кілька слів для читача, аби, попри відео та фото матеріал, ще і вербально зафіксувати цю подію для тих, хто наважиться на щось подібне.

Для такої подорожі був спеціально виготовлений міцний човен. І хоч для його будівництва використовувалися доступні сучасні матеріали та технології, його вага, разом з двома парами міцних весел та поплавками для стійкості, сягнула біля 90 кілограмів. Габарити човна склали 5 метрів по довжині, 1 м 15 см по ширині та приблизно 50 см по висоті. Корпус човна набраний з тоненьких фрезерованих смерекових рейок, що дозволило без проблем досягнути відповідної форми згідно шаблонів; шпакльований, ґрунтований і обклеєний зовні та зсередини склотканиною. Використовувалася тільки епоксидна смола. Назвали човен «ТУР - 3», оскільки це вже третій човен, збудований турківськими мандрівниками.

Переглядів: 366 | Додав: Oksana | Дата: 25.04.2019


Спортсмен із Самбора Андрій Луцак (Andriy Pitbull-Sambir) у м. Бангкок (Королівство Таїланд) прославив Україну і підняв її синьо-жовтий прапор.

У цьому місті Королівства Таїланду завершився 16 Чемпіонат світу по Муай Тай федерації W.M.F. На рингу самбірчанин Андрій Луцак провів чотири бої із спортсменами Аргентини, Франції, Бразилії та Росії і став срібним призером. Під час нагородження він розгорнув синьо-жовтий прапор.

Зазначимо, що у спортивному житті Андрія Луцака інші високі досягнення. Вперше у 2008 році він переміг на чемпіонаті Європи з кікбоксингу (категорія до 63,5 кг).

Переглядів: 315 | Додав: Oksana | Дата: 11.04.2019


ІВАН ФРАНКО ДВІЧІ ПРОГРАВ ВИБОРИ ДО ПАРЛАМЕНТУ АВСТРО-УГОРЩИНИ ЗЕМЛЕВЛАСНИКУ-ПОЛЯКУ ПАВЛОВІ ТИШКОВСЬКОМУ. ПІСЛЯ ТОГО НАПИСАВ: "НЕ ЛЮБЛЮ РУСИНІВ", ТОБТО УКРАЇНЦІВ

"БРАТИ СЕЛЯНИ! НАДХОДЯТЬ ВИБОРИ. – такі листівки в жовтні 1895 року поширювали околицями Перемишля. Тепер це місто на території Польщі, а наприкінці ХІХ ст. було одним із найбільших українських осередків. – Ви розумієте важливість цієї хвилі. Ви знаєте, що обрані до Державної Ради посли зможуть нас захистити від усіх кривд, знущань і зловживань, або можуть нас придушити ще більшими тягарами, ніж ті, які ми несемо. Отже, розумно і серйозно до справи, брати селяни. Нехай у Державній Раді займе місце наш щирий захисник і опікун. За важкі податки, за гірку військову службу ми маємо єдину можливість, тобто наше право вибирати послів. Не даймо вирвати собі це право. Брати селяни, ви не допустите до того, щоб селянським послом був магнатський син, син бучних панів. Ви не зрадите селянській справі, а чесно і сміливо виберете людину, свою з крові і плоті, людину, яка б гідно захистила ваші справи. Такою людиною є Іван Франко зі Львова".

Переглядів: 306 | Додав: Oksana | Дата: 01.04.2019

УВАГА! ОПИТУВАННЯ. ГОЛОСУВАННЯ ЗАКРИТО
 

Вибори президента України вже скоро, отже, невдовзі всім нам треба визначитися з тим, кому ми довіримо своє майбутнє.Тому питання «Кому довірити свою долю та долю всієї держави?» , «На що звертати увагу?», «Якою має бути людина, яка йде захищати наші інтереси?» – найактуальніші.

Розібратися важко, довіряти – ще важче.

Списки кандидатів на посаду президента України опубліковані. Громадськість активно обговорює кандидатів. Точаться суперечки , нагнітається інтрига. Ці вибори, мабуть увійдуть в історію, як вибори з найбільшою кількістю кандидатів.

Зважаючи на великий інтерес пропоную опитування відвідувачів сайту , яке дозволить кожному висвітлити свої вподобання.

Переглядів: 849 | Додав: admin | Дата: 29.03.2019