Головна » 2018 » Березень » 4 » Місто без ресторану і туалету-село
22:36
Місто без ресторану і туалету-село
123456
Учнів у школі заставляють повторювати пройдений матеріал. Перефразовуючи русизм скажемо- це мати навчання.http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-03-04-1927 Які висновки роблять з цього чиновники виборчого та номенклатурного калібру?http://sambirmajdan.at.ua/news/2018-02-05-2520 

                      Не полінуйтесь, шановні наші симпатики, ще раз переглянути запропоновані матеріали. Що змінилось за ті часи?
 Володимир Путін кандидує уже  на четвертий термін, а Самбір і далі в туалетній проблемі, в місті яке претендує на європейське   лице.



Цю істину(Місто без ресторану і туалету- село) нагадав нам колишній  досвідчений ресторатор, а нині власник  торгового комплексу на вул. Валовій  Зеновій Кізик, чиї акуратні , затишні  крамнички знаходяться поруч із "об"єктом номер один" і  про який піде мова нище.

Нині не до ресторану- війна на дворі в прямому і переносному значені цього слова.З громадським туалетом також можна почекати, аж поки не припече...а "приспічує" вже понад двадцять років. 

Нещодавно зайшов у відділення Ощадбанку  по вул.Шептицького, аби  внести плату за комунальні послуги. Чую лемет:

- Яке маєте право користуватись нашою вбиральною, вона виключно для службових осіб!

 Жіночка ,в адрес якої посипались звинувачення ,зі встиду вже не повернулась до зайнятої черги, аби уникнути ганьби , з розчервонілим обличчям покинула держустанову.

 Чи були підстави, так прилюдно ганити людину? В такій ситуації може опинитись кожен з нас. Тут туалетна кімната дійсно засекречена бо на дверях відповідної позначки нема. Чому? Це вже залежить від , скажемо так, світогляду керівника закладу.

 Для порівняння ,в кількох кроках через дорогу на вул.Руській  офіс відділення банку Аваль. Там  інша картина:на дверях табличка , при потребі  клієнти можуть скористатись вбиральнею, є відповідна гігієнічна атрибутика.Дрібниця, але приємно. Хоч цим штрихом наближаємось до європейських цінностей.

 Був період, коли попередніки-попередніків давали своїм підлеглим «цеу» ,аби закривати туалет на замок, що на першому поверсі міської ради. Ключі під охорону здавались в службу-05.Не інакше, як відвідувачам рекомендували "сходити до вітру".

 Часи міняються ,  дискомфорт залишається,  доступ до ратушного требника-нужника    нині вільний.

 Та все ж осадок від колишніх  керівників  міської господарки залишається. Саме з їх подачі самбірчан позбавили громадського кльозету, що дістався  у спадок "димо- диво демократам" від  комуняк, який колись діяв  на початку вул.Валової. Чи довго далі  триватиме ця нерухомість на замку?

 Психологічно відчуваємо,що крига скресає. Вже навіть «королі пера»,по народному -"писаки" , починають сіпати за полу міського голову про потребу вирішити це питання. До цього більше двадцяти років жодним рядком ця  тема не цікавила  пишучу  газетну братію. Тепер видно приспічило, стало соромно спостерігати картину, як  від під’їздів будинків у центрі міста течуть  мочові потічки-струмочки  і не тільки… А яку оцінку з цього приводу дають гості, туристи? Здогадуємось!!!

 Ресторан, що діяв на місці нинішнього центрального офісу «Ощадбанку» біля готелю "Імперіал",засвідчував шляхетність мешканців міста над Дністром.Були часи та загули. Поволі звикаємо до сірої буденщини. Одне кафе "Кайзер" , хоч контрастно  відзначається вишуканим сервісом, затишком  і комфортом, не може компенсувати втрату. Тому і справедливий докір:місто без ресторану і вбиральні- село. В селі  у кожного господаря виходок -візитна карточка. В Самборі її немає ,бо  не було господарської руки. Зосереджувались тільки на прихватизації нерухомості, землі, а ще точніше- злодійстві і брехні. Як буде далі-  поживемо -побачимо. 

Дрімати не дамо нікому.

 P.S. Наостанок . Світлина-cпадок  від комуняк - нинішній владі делікатний натяк.

Антон Рогач, м.Самбір

До речі, інтернет -сайт  "Самбір-майдан" послідовно піднімаємо це болюче  питання: http://sambirmajdan.at.ua/news/2012-03-25-139-Тендер ...на туалет і "Мито" за послуги",/sambirmajdan.at.ua/news/2015-05-12-979- Спадщина  комуняк...,//sambirmajdan.at.ua/news/2016-02-21-1859( Ціна на російську нафту падає, а активи самбірської вбиральні ростуть). 

Пора, щоб "сліпі" прозріли, а "глухі"-розглухли. Чи маємо рацію? Пишіть.

 

Переглядів: 1131 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 гуцул   (09.03.2018 11:34) [Материал]
Влодку прихватизував кльозет на Валовій ще за родича Котячого і повісив замок.Нема де сю-сю зробити.Де дивисі самбірська влада ?

4 Малий Івась   (06.03.2016 12:49) [Материал]
шпекуляція почерком.ГИ-ги хоч пісні си-ри си- ри.Вже нема чим.

3 Михась   (06.03.2016 10:15) [Материал]
Туалет на автовокзалі існує вже біля двадцяти років. Але відео-камери не зафіксували, щоб його відвідував хоч один з градоначальників. Може тепер спрацює сигналізація-автоматизація.Будемо вважати що вже юш Європа.

2 Кирило   (05.03.2016 19:50) [Материал]
запланували. На Бісківській. До тепер не скиглилиаж вотіво пришпічило. На ж.д. стації було "заміновано"навколо. Тепер є сральня на автобусній. Всьо гарно-ладно. Прийдіть, напишіть, конкуренцію об"явіть

1 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (04.03.2016 13:45) [Материал]
БУДОВА ХАТИ ПОЧИНАЄТЬСЯ З БУДОВИ ТУАЛЕТУ. ЦЕ РОБИТЬ САМИЙ ГІРШИЙ ГОСПОДАР. А ЩО ТОДІ ГОВОРИТИ ПРО МІСТО. ХОТІВ БИ ПОБАЧИТИ НА ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПЛАНІ М.САМБОРА ДЕ Ж ТОЙ ТУАЛЕТ БУДЕ. А МОЖЕ ЙОГО І НЕ ЗАПЛАНУВАЛИ. В ЄВРОПІ, В ЖЕШОВІ НА БАЗАРІ ГРОМАДСЬКА ВБИРАЛЬНА БЕЗОПЛАТНА. А НАС САМБІРЧАН ВЗАГАЛІ НЕ ПОВАЖАЮТЬ. СУЧАСНІ ЗАВОДИ БУДУЮТЬ ЗА ОДИН РІК. А САМБІРСЬКА ВЛАДА РАДИ СОБІ НЕ ДАЄ З ЗАПУСКОМ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ВБИРАЛЬНІ. ПРО ЩО МОЖНА БІЛЬШЕ ГОВОРИТИ. ДУМАЙТЕ САМБІРЧАНИ .

Ім`я *:
Email *:
Код *: